SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Niekorzystne procesy roztapiania sera

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 567

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 385 Napisanych postów 8845 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 88040
Witam, często się mówi o niekorzystnym wpływie sera roztopionego z pizzy np na nasze zdrowie. Sam w sobie oprócz faktu, że ma sporo tłuszczu, głównie nasyconego to nie jest zły jak ktoś potrzebuje takie źródło tłuszczy. Dodatkowo ma sporo białka i wapnia.

Natomiast moje pytanie brzmi czy to prawda, że coś się dzieje nie tak z tym serem po roztopieniu? Aktualnie szamie mozarelle light i właśnie zastanawiam się nad roztopieniem jej do spaghetti(szamał bym to dość często, stąd ta rozkmina).
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 157 Napisanych postów 1971 Wiek 29 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 15859
Raczej nic się nie dzieje. Jednak należy uważać na pesudo ,,sery" do pizzy.W wielu przypadkach są to podróbki ok. 60% to tłuszcz roślinny. Wiele pizzerii używa właśnie takiego podrobionego sera, z wiadomych przyczyn.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 4533 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 34420
Z tymi podróbkami to słuszna uwaga.
Pamiętam jak kiedyś spojrzałem na skład jakiegoś "sera do pizzy"(bodajże z biedronki) a tam na 1.miejscu w składzie(=najwięcej): "utwardzony tłuszcz roślinny"

Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dieta do oceny i poprawek :)

Następny temat

Witam, mleko swięze od krowy kcal

WPC