SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Nieimponująca, ale wyraźna redukcja

temat działu:

Galeria Zdjęć

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 363

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 2 Na forum 11 dni Przeczytanych tematów 15
Na fotkach wyżej dobijałem do 100 kilogramów.
Fotki poniżej - 60 kilogramów "z groszami".

W swoim życiu miałem już podobną redukcję (lata 2009-2010), bo za dzieciaka zawsze miałem nadwagę.
Niestety w latach 2019-2021 roztyłem się na alkoholu (przy okazji rozwalając trzustkę i wątrobę: ciężka niewydolność, ostre zapalenie trzustki z ropieniem) i musiałem ponownie zredukować.

- Sylwetka nadal kiepska, ale przynajmniej nie otyła.

- Znacznie poprawiony profil hormonalny (testosteron całkowity powyżej normy, w górnej normie wolny) lecz z wyjątkiem ciągle straszliwie wysokiego kortyzolu (w normie jest dopiero o 22) i kosmicznych skoków insuliny godzinę po posiłku co powoduje u mnie hipoglikemię pomimo prawidłowego stężenia na czczo jak i 3h po posiłku (problemy ze skokami insuliny mam praktycznie od dziecka)

- potężne tendencje do tycia od byle czego w bebzonie i bycia skinny fat od strony matki, jak i tendencje do hipoglikemii i wariactw z glukozą

- Zachowana abstynencja i kompletny brak "czit mili".

Zmieniony przez - SeeJay1991 w dniu 2024-11-22 13:55:00

Zmieniony przez - SeeJay1991 w dniu 2024-11-22 13:56:54
2
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Bull Administrator
Ekspert
Szacuny 932 Napisanych postów 55335 Wiek 50 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 336609
Biorąc pod uwagę wyzwania zdrowotne, z którymi się mierzyłeś. Osiągnięcie takiej różnicy w wadze, jednocześnie poprawiając profil hormonalny i zachowując abstynencję, to ogromny sukces.

Nadal są obszary do poprawy, jak "skinny fat" i tendencje do tycia w okolicy brzucha. W takich przypadkach pomocne mogą być następujące kroki:

Skupienie się na treningu siłowym:

Wprowadzenie regularnych treningów z progresywnym obciążeniem pomoże zbudować masę mięśniową i poprawić proporcje sylwetki.
Zwróć uwagę na ćwiczenia wielostawowe, takie jak przysiady, martwy ciąg, wyciskanie sztangi i podciąganie.
Zbilansowana dieta:

Unikaj gwałtownych skoków insuliny, jedząc posiłki o niskim indeksie glikemicznym.
Dodaj więcej białka i zdrowych tłuszczów do diety, co pomoże w stabilizacji poziomu glukozy we krwi.
Rozważ konsultację z dietetykiem specjalizującym się w problemach metabolicznych.
Wsparcie w zarządzaniu kortyzolem:

Wprowadzenie technik relaksacyjnych, takich jak joga, medytacja lub ćwiczenia oddechowe, może pomóc w redukcji stresu.
Regularny sen (7-9 godzin) o stałych porach dnia jest kluczowy dla regulacji kortyzolu.
Monitorowanie zdrowia metabolicznego:

Skonsultuj się z endokrynologiem w sprawie hipoglikemii reaktywnej. Być może dieta oparta na częstszych, mniejszych posiłkach okaże się pomocna.
Regularne badania krwi (insulina, glukoza, HbA1c) pozwolą lepiej kontrolować sytuację.
Kontynuacja abstynencji:
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2748 Napisanych postów 5317 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 80286
Siemka!
Powyższe rady potraktuj poważnie, a będzie dobrze.
Ogólnie to gratulacje!!
Uważam, że lepiej wyglądać jak na zdjęciu ponizej, niż na tym górnym.

Swoja drogą, o ile u Ciebie to nie temat tabu - jak daleko byłeś z alko?
Co dziennie? Co weekend? Dużo leciało?
Byłeś na jakiejś terapii?

Przepraszam za takie pytania (nie odpowiadaj, jeśli nie chcesz, rozumiem), ale możesz mi trochę pomóc
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 2 Na forum 11 dni Przeczytanych tematów 15
Nie byłem na żadnej terapii - przestałem pić i tyle. Najgorsze było pierwsze 4-5 miesięcy przez halucynozę, paranoje i różne zwidy, iluzje.

Byłem jedynie uzależniony fizycznie, nie psychicznie (nie podobało mi się picie, a powodu picia nie będę opisywał na forum).
Alko codziennie latami, dosłownie codziennie i w środku nocy też - próba odstawienia to skrajne haluny i napady padaczkowe.
W sumie jakoś 2-3 litry wódy dziennie... ledwo odratowano mnie w szpitalu (potrzeba było 4 litrów krwi + paru zabiegów na szczęście endoskopowo), po ciągu 4 miesięcznym na wódzie miałem 3 x dawkę śmiertelną.

Najwięcej masy mięśniowej zeszło mi właśnie przez alkoholizację i... rozwalenie układu nerwowego i ponownie "uczenie się" chodzić (około dwóch tygodni).

Krzywa cukrowa wyszła mi właśnie taka, że w 1 godzinie po obciążeniu wywala mi kosmicznie insulinę (przy normalnej glukozie) i momentalnie w 2 godzinie spada insulina i niestety również cukier.

PS: to moja druga redukcja. W 2009/2010 schudłem już ponad 40 kg, bo jako dzieciak też byłem ulany.
Mam straszliwe tendencje, więc jem trochę jak wróbelek, a przy 75-80 kg mam już nadciśnienie, wywalone trójglicerydy i opuchnięty jestem jak jakiś ludzik Miszelina.

Zmieniony przez - SeeJay1991 w dniu 2024-11-30 00:14:58
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 104686 Napisanych postów 375593 Wiek 48 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1702798
Fajnie ze się ogarnąłeś i wyszedłeś na prosta ,teraz wrzucić trochę mięśnia I będzie ok
Mega robota !

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy dalej masować?

Następny temat

Ocena sylwetki

WHEY premium