Szacuny
0
Napisanych postów
21
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1235
no fajnie napisane
Przy niedoczynności postaw na białko
Białko powinno stanowić 15% wszystkich spożywanych przez ciebie kalorii. Taki poziom w diecie, gwarantuje wysokie tempo przemian metabolicznych. Poza tym białko stymuluje produkcję hormonu wzrostu odpowiedzialnego za spalanie tkanki tłuszczowej. Podstawą diety przy niedoczynności tarczycy jest więc zwiększenie dziennej podaży białka do poziomu 80-100 g. Przy takiej ilości musisz jednak pamiętać o wypijaniu przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej (ochrona nerek).
to wiem ze bialko 15%
ale nie wiem ile wegli a ile tluszczy
Bez codziennej aktywności fizycznej, nie dasz szansy hormonom tarczycy i nie odczujesz ich odchudzającego wpływu na organizm. Jest tylko małe „ale”: przy niedoczynności tarczycy nie są wskazane wysiłki zmuszające mięśnie do krótkiego, ale intensywnego wysiłku. Odpada TBC, ćwiczenia oporowe czy modelowanie „małych mięśni” z wykorzystaniem zmysłu równowagi (F.I.R.E). Po takim wysiłku mięśnie będą bardzo długo się regenerować, co może doprowadzić do stanów zapalnych. Najlepszy do walki z nadmiarem kilogramów jest za to poranny wysiłek aerobowy (marsz, bieganie, pływanie), który spowoduje, że jeszcze kilka godzin po nim będziesz spalać kalorie. Jest on również najskuteczniejszym speedem dla metabolizmu i pozwala na działanie hormonom tarczycy w komórkach.
czyli co HIIT albo inne interwaly odpadaja, czytalem ze po HITT przyspiesza na dlugo metabolizm...
Zmieniony przez - Dembasmax w dniu 2009-11-25 14:24:30
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1235
mam jeszcze pytanie, oblicze sobie z tych wzorow zapotrzebowanie kaloryczne, i tam masa ciala to ma byc ta co waga pokazuje czy tez waga ciala bez tkanki tluszczowej.
jaka dieta bedzie dobra CKD czy SKD czy TKD, w niedoczynnosci tarczycy ketoza bedzie korzystna moze spowodowac jakies problemy.