Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
13
Proszę o pomoc.
Po badaniach krwi okazało się ze mam Hashimoto. Przepisano mi lek - Eutyrox, które mam brać rano, ale mam następujący problem.
Moj dzień wyglada tak: wstaje rano o 6, biorę pure clinical burn i ide na czczo na trening. w takim przypadku kiedy mogę brać lek na tarczyce?
Szacuny
8506
Napisanych postów
81790
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
691923
Lek na tarczyce bierzesz jak wstajesz , zaraz po przebudzeniu . Najlepiej o stałej porze . Lekarze zalecają , że hormony tarczycy można przyjmować rano, tuż po przebudzeniu oraz wieczorem, przed snem. Za każdym razem istotne będzie, by brać je na pusty żołądek. - Jedzenie zmniejsza wchłanianie leku. Hormonów tarczycowych nie należy przyjmować zamiennie – jednego dnia rano, drugiego – wieczorem. To stwarza ryzyko pomyłki, a regularność jest kluczem do wyrównania poziomu TSH, T4 i T3 oraz wprowadzenia tarczycy na odpowiednie tory.
Szacuny
274
Napisanych postów
195
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
2931
Mam kogoś znajomego kto bierze ten lek i ćwiczy lekkoatletykę.
Bierz od razu po przebudzeniu na czczo.
Nie ma problemu z tym że bierzesz to przed treningiem lub z jakimś suplementem diety.
Zmieniony przez - Ozi_96 w dniu 2019-12-05 17:50:16
Szacuny
8506
Napisanych postów
81790
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
691923
Konsultowałes ze swoim lekarzem kwestie przyjmowania spalacza ? Nie wiem czy na początku kuracji hormonalnej będzie wskazane dodatkowe stosowanie środków termogenicznych . Przeważnie nadczynność tarczycy jest przeciwwskazaniem do stosowania termogenikow , jednak w Twoim wypadku również skonsultował bym to z lekarzem prowadzącym . Dzięki leczeniu, odpowiedniej diecie oraz aktywności można bowiem uniknąć nadwagi, jak również wielu innych problemów, będących skutkiem tej choroby. Najważniejsze jest to, żeby znaleźć odpowiednich specjalistów, a następnie stosować się do ustalonych wraz z nimi zasad leczenia.
Szacuny
1
Napisanych postów
23
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
196
Proponuję, żebyś odpuścił spalacz i najpierw uregulował tarczycę. Nic tak nie przyspieszy Ci redukcji tkanki tłuszczowej jak uregulowana gospodarka hormonalna tarczycy. Spalacz w Twoim przypadku ma znaczenie drugorzędne.
Zmieniony przez - damianeiro_pl w dniu 2019-12-09 07:20:17
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
13
Ja bym nawet się zbytnio nie zastanawiała tylko po prostu myślałabym nad tym by iść do endokrynologa na badania. No niestety, ale hormonów nie przeskoczysz, a wydaje mi się, że one dość sporo psują.