SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Niedobre wyniki testu hormonow. wasza opinnia?

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1085

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 428
Witam mam 24 lata i zrobilem sobie ostatnio badanie na poziom hormonow poniewaz podejzewalem niski poziom testosteronu juz od jakiegos czasu, ale nie spodziewalem sie az tak niskiego. Moje objawy niskiego T zaczely sie okolo 5 lat temu i objawialy sie w postaci depresji, ciaglego zmeczenia, zniechecenia do wszystkiego oraz brak energii, zmniejszone libido, problemy z koncentracja, problemy z pamiecia, wahania nastroju jakby podczas miesiaczki :p itp. ogolnie mowiac poziom testosteronu odzialowuje prawie na wszystkie aspekty zycia mezczyny wiec nie bede wymienial dalej.



Test zostal wykonany 5 godzin po tym jak sie obudzilem
Testosterone, Serum 155 ng/dl normal range 249-836
Free Testosterone 3.4 pg/ml normal range 9.3-26.5
Dhea-Sulfate 224.1 ug.dl normal range 211.o-492.0
Thyroxine (T4) Free, Direct. S 1.15 ng/dl normal range 0.82-1.77
TSH 3.910 uIU/mL normal range 0.450-4.500
LH 1.5 mIU/mL normal range 1.7-8.6
FSH 6.4 mIU/ml normal range 1.5-12.4
Prolactin 8.5 ng/ml normal range 4.0-15.2
Estradiol 13.3 pg/ml normal range 7.6-42.6
T3 105 ng/dl normal range 71-180
Progesterone 0.3 ng/ml normal range 0.2-1.4
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10867 Napisanych postów 49610 Wiek 27 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
Co endokrynolog na to wszystko ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 428
Jeszcze nic bo nawet nie bylem z tym u rodzinnego do ktorego wybieram sie w ten piatek. Boje sie tego ze przepisze mi antydepresanty, viagre i powie, ze z czasem mi minie :p

Wie moze ktos jakie moga byc powody obnizenia hormonu LH?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 94 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 8361
shearerr koksowałeś kiedyś? Jak nie to pewnie wina będzie po stronie przysadki, jakaś niedoczynnośc czy coś. Endokrynolog jak będzie kumaty to pewnie HCG Ci da, a jak to nie wina przysadki, to pozostaje tylko "suplementacja" testosteronem z zewnątrz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 428
8 lat temu przyjaciel podzielil sie ze mna rosyjskim metanabolem firmy Reactor zazylem chyba okolo 50 tabletek po dwie kazdego dnia z tego co pamietam oczywiscie piramidka bo o odbloku wtedy nawet nie slyszalem.
Przez dlugi czas myslalem nad tym, ze moze wlasnie to spowodowalo umnie nierownowage hormonalna, ale minelo juz 8 lat i gospodarka hormonalna powinna sie ustabilizowac.


Zmieniony przez - shearerr w dniu 2011-08-14 23:46:38

Zmieniony przez - shearerr w dniu 2011-08-14 23:48:41

Zmieniony przez - shearerr w dniu 2011-08-14 23:49:10
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 94 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 8361
Taki problem z testosteronem pojawia się także u osób które nigdy nie brały, także to nie musi byc powód. Znajdź dobrego endokrynologa i nie daj się spławic, pisze tak dlatego, bo większośc endo w naszym kraju to co najwyżej może Ci tarczyce leczyc, a o problemach tego typu nie mają pojęcia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 428
Cale szczescie w tym przypadku mieszkam w Stanach, ale i tak nie bedzie latwo zapewne:) Lekarz moze zasugerowac, ze moje objawy sa wynikiem depresji i ze to wlasnie jest powodem obnizonego testosteronu.

Czy jest mozliwe, ze w wyniku depresji obnizyl sie poziom Testosteronu, szczegolnie Hormon luteinizujący? Czy moj poziom estradiolu nie jest za wysoki jak na tak niski poziom Testosteronu calkowitego i wolnego?

Zmieniony przez - shearerr w dniu 2011-08-16 00:26:25
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

ból serca

Następny temat

Trening po szpitalu

nutlove nowy