SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Naturalny poziom testosteronu w wieku 25 lat

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 314

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 296 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2759
Dostalem wyniki swojego testosteronu i wychodzi 310j podczas gdy norma [tak mi powiedziano] jest 260-900j. Teraz moje pytanie brzmi, bo mlodszy juz nie bede, czy testosteron tak blisko dolnej granicy w tak mlodym wieku jest czyms co powinno mnie zmartwic? Jestem aktywny fizycznie [trenuje 6/7 razy tygodniowo], duzo sie ruszam, jednak prawda jest taka, ze odczuwam wieczne zmeczenie [mam stale godziny snu, z reguly miedzy 6,5-8h z uwzglednieniem faz snu]. Totalny brak motywacji do dzialania, prawda jest taka, ze gdyby nie kolega, z ktorym chodze na silownie to pewnie chodzilbym o wiele rzadziej - bardziej 1/2 na tydzien i to zmuszajac sie, by pozostac zdrowy. Ruch glownie przez prace, bo pracuje 6 dni w tygodniu. Micha czysta, bo dbam o to co jem. Problemy z pamiecia, ale takie juz bardziej powazne, serio poza ogolnikami co robilem wczoraj ciezko mi o przypomnienie jakiegokolwiek szczegolu, jesli chodzi o jakikolwiek bardziej odlegly dzien to nie pamietam kompletnie nic. Jesli chodzi o erekcje tez nie sa na tyle silne jak byly dawniej i co gorsze nie trwaja dlugo [bez bodzcow moja erekcja przechodzi w mniej niz minute], a to wszystko w wieku zaledwie 25 lat. Moj brat oraz moj ojciec rowniez cierpia na niski poziom testosteronu, zarowno jeden jak i drugi przyjmuja 500j raz na tydzien. Mam juz umowiona wizyte z lekarzem w celu doglebnego sprawdzenia problemu, chociaz prawda jest taka, ze "jest w normie, takze nie ma potrzeby zadnej ingerencji", natomiast po wlasnej postawie widze, ze jest diametralna roznica w moim podejsciu do zycia wzgledem tego co bylo na przyklad 4 lata temu, gdzie mialem ochote by zyc. Dzis gdyby nie to, ze mam obowiazki to najchetniej siedzialbym w domu i nic nie robil. W domu ze wzgledu na brata i ojca mam mase 500j strzalow, ktore oni przyjmuja raz na tydzien. Pytanie czy isc ta droga, czy moze sa jakies inne sposoby na naturalne powiekszenie testosteronu w ciele [a i bym zapomnial, zaczalem juz z 2 miesiace temu przyjmowac firmy GAT TESTROL, wiec boje sie, ze te 310j moze byc z uwzglednieniem tego ujmijmy to 'dopalacza']. Rozmawialem juz z paroma znajomymi [glownie sportowymi swirami, ktorzy musza kontrolowac swoj poziom testosteronu ze wzgledu na przyjmowane specyfiki i KAZDY z nich, w podobnym wieku co ja, ma naturalny testosteron na poziomie... +700 [to najslabszy z ich wynikow, najwiekszy byl ponad norme i to bez strzykawy]. Co ciekawe, moj ociec mimo ze ma suplementacje testosteronu przepisana od lekarza ma... wyzszy poziom naturalnego testosteronu, niz ja [on ma 320j albo 330j], moj brat z kolei mial ponizej normy. Zabawniejsze dla mnie jest to, ze ta sama norma, ktora mi powiedziano zostala rowniez przedstawiona mojemu ojcu, ktory jest 30 lat starszy ode mnie, wiec tym bardziej mnie martwi tak niski poziom tescia w moim wieku.

184cm/86kg - BF ~15%, aktywnosc wysoka, dieta czysta, zaczalem lekka redukcje na lato w tym tygodniu wiec -100 kcal mojego dziennego zapotrzebowania od tego tygodnia.


EDIT: no i zapomnialbym dodac, ze problemy wyzej wymienione nasily sie pare lat temu u mnie, gdzie mialem okres, ze sie zapuscilem [przybralem 20kg], od tamtego momentu, mimo ze wrocilem do formy juz dawno temu wciaz odczuwam potezne skutki uboczne w moim codziennym 'ja', brak motywacji, sily, wieczne zmecznie, problemy z erekcja, problemy z pamiecia.




Zmieniony przez - esr w dniu 2021-04-21 19:38:28

Zmieniony przez - esr w dniu 2021-04-21 19:41:21

Zmieniony przez - esr w dniu 2021-04-21 19:41:43
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 10924 Napisanych postów 50129 Wiek 28 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 57816
Może mieć na to wpływ estradiol albo prolaktyna, niekoniecznie od niskiego testosteronu masz takie samopoczucie, zrób sobie badania estradiolu, prolaktyny i progesteronu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4214 Napisanych postów 2067 Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 32712
Przede wszystkim jak kolega wyżej, kompleksowe badania, tutaj na testosteron jak i samopoczucie może mieć wpływ bardzo dużo czynników.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 19217 Napisanych postów 68423 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 565191
Ogólnie ma mieścić się w normach. Poza tym nie tylko test, ale i reszta podst/spec bad diag decyduje o stanie zdrowia.
1

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 336 Wiek 30 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 5102
Wygląda na to że jesteś przemęczony ćwicz mniej więcej śpij jedz wincyj tłuszczu i węglowodanów oszczędzaj się zbadaj jeszcze TSH ft3 ft4 Wit.D 25oh żelazo magnes potas morfologie glukoze testosteron całkowity i wolny


Zmieniony przez - Bizon998 w dniu 2021-05-03 09:42:45
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 19217 Napisanych postów 68423 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 565191
Odpoczynek regeneracja sen relax bardzo ważne.

doping & zdrowie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ginekomastia po zabiegu

Whole01