...
Napisał(a)
Witam szukam różnych artykułów również naukowych i czasem jeden zaprzecza drugiemu.. jedni mówią tak drudzy co innego.. mianowicie jak to jest z tym aby łączyć Gh z insulina, t3, oczywiście testosteronem..znalazłem informację że jak to wszystko przyjmujemy wtedy igf1 jest "największy ".... oczywiście micha będzie dopięte pod masę.. odrazu powiem ze z insa juz tez miałem doczynienia więc bez zbędnych pytań i zamartwianie się "o mnie" czy też moje doświadczenie.. pytam bo nie którzy kulturyści mówią w swoich podcast że nie trzeba insulina do gh.. rozumiem że nie trzeba jeśli u nas wszystko gra z wydzielaniem insulina ..ale chodzi mi o to czy maksymalny wzrost jest przy zastosowaniu tej kombinacji.. oczekuje racjonalnych odpowiedzi a nie zaraz wchodzenie w tematy poboczne czy zaraz pisanie że to dla profesjonalistów.. podkreślam że doświadczony jestem w saa.. I próbowałem już wszystkiego po za tą kombinacja.. a i tak wejdę aby spróbować ale może ktoś jest doświadczony i podzieli się swoją wiedzą.. dzięki z gory
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
lodzianin1To już też mam ogarnięte .Może a nie musi,chociaż osobiście myślę że lepiej by się sprawdziło pbc/Tb
...
Napisał(a)
Tylko patrzac na sam igf w takim kontekście to samo np cjc by robiło robotę
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
...
Napisał(a)
Leciałem na trt 2 miesiące teraz wszedłem na
Test cypio 2x week 200mg
Deka 2x 100mg
Gh 4j ed
Ciągnę tak z miesiąc następnie podbije
Cypii 2x week 250mg
Deka 2x 150mg
T3-25mg-50?
Insa po treningowo zacznę od 5j
Co miesiąc będę podbijał znowu teścia
Gh zostaje i inse już jak wyczuje to też podbije
Chce wykorzystywać maksymalnie środki a nie zaraz lecieć na dużych dawkach.. po kilku tygodniach wrzucę turę 50mg .. chodzi mi czy takie kombinacje maksymalizują wzrost na masie
Test cypio 2x week 200mg
Deka 2x 100mg
Gh 4j ed
Ciągnę tak z miesiąc następnie podbije
Cypii 2x week 250mg
Deka 2x 150mg
T3-25mg-50?
Insa po treningowo zacznę od 5j
Co miesiąc będę podbijał znowu teścia
Gh zostaje i inse już jak wyczuje to też podbije
Chce wykorzystywać maksymalnie środki a nie zaraz lecieć na dużych dawkach.. po kilku tygodniach wrzucę turę 50mg .. chodzi mi czy takie kombinacje maksymalizują wzrost na masie
...
Napisał(a)
Parę latek siedzę w temacie i tak naprawdę nie ma żadnej reguły
Słowa Colemana że nie ma czegos takiego jak za dużo hgh
Znam osoby które na malych dawkach saa robiły mega sylwetki a znam takich którzy na wysokich dawkach dopiero robili formę ,pisząc tutaj stricte o saa
Wiadomo że komplet będzie dla budowania jak będziesz szło wszystko, tarczycowe to już tylko pod badania
Bo u sporej ilości osób już na 4-5 jm hgh tarczyca zwalania ,często ft4 leży już przy 4-5 jm hgh
Fajnie ze planujesz aby nie walić w gramach towaru,lecz tutaj to wyniki dadzą odpowiedź czy malo czy dużo idzie
Słowa Colemana że nie ma czegos takiego jak za dużo hgh
Znam osoby które na malych dawkach saa robiły mega sylwetki a znam takich którzy na wysokich dawkach dopiero robili formę ,pisząc tutaj stricte o saa
Wiadomo że komplet będzie dla budowania jak będziesz szło wszystko, tarczycowe to już tylko pod badania
Bo u sporej ilości osób już na 4-5 jm hgh tarczyca zwalania ,często ft4 leży już przy 4-5 jm hgh
Fajnie ze planujesz aby nie walić w gramach towaru,lecz tutaj to wyniki dadzą odpowiedź czy malo czy dużo idzie
...
Napisał(a)
Dzięki za odpowiedź.. widzę dobrze się masz łodzianin.. jak miałem 20 kila lat siedziałem n9n stop na tym forum szukałem wielu odpowiedzi na nurtujące pytania.. zawsze pomagasz tu ludziom.. od kad pamiętam.. teraz mam 37 więc kope lat heh.. przetestuję tą kombinacje to się pochwale .. nic nie wbijałem 8 lat więc dlatego tak mało teraz i mi wszystko wracało na trt więc teraz z głową nie jak kiedyś bez badań tylko podbijanie dawek i saidy większe.. wracam do formy i z gh którego nie używałem już bardzo zadowolony jestem z wyników bo wyciskania idą tak jak kiedyś na trenie
1
...
Napisał(a)
8 lat bez saa organizm pewnie zareaguje w chwilę,zakładając że masz wszystko dopięte.zdrowka!.
...
Napisał(a)
jedni mówią tak drudzy co innego.. mianowicie jak to jest z tym aby łączyć Gh z insulina, t3, oczywiście testosteronem
i bedzie ciezko, bo nikt nie bada koksow pod katem naduzywania lekow by przynosily najlepsze efekty%)
Co do laczenia GH z insa i t3 - mozna podejsc do tego zagadnienia pragmatycznie.
Wchodząc na GH trzeba liczyc sie z tym, ze zaburzeniu ulegne poziom hormonow tarczycy i poleci w dol wrazliwosc insulinowa i te dodatki sluza jedynie utrzymania homeostazy metabolicznej.
Piszac w MEGA urpsozczeniu:
Zajmując się kwestia insy w pierwszej kolejnosci. Hormon wzrostu może stymulować IGF-1 bez konieczności stosowania insuliny. Jednak jego działanie bywa ograniczone, jeśli poziom insuliny w organizmie jest niski. GH hamuje działanie insuliny, szczególnie w tkankach obwodowych. Oznacza to, że zmniejsza wrażliwość tych tkanek na insulinę, co prowadzi do obniżenia wychwytu glukozy z krwi. W efekcie poziom glukozy we krwi wzrasta, a insulina musi działać bardziej intensywnie, aby przywrócić homeostazę (bleden kolo i wzrost glikemii). W pewnym momencie, moze po prostu insy brakowac i konieczne jest jej uzupelnienie z zewnatrz. Co więcej GH nasila procesy glukoneogenezy oraz glikogenolizy - co tez nasila wzrost glukozy we krwi a na dokladke dochodzi lipoliza. Uwolenienie wolnych kwasów tłuszczowych, ktore tez moga wplywac na obnizenie wrazliwosci na insuline.
i bedzie ciezko, bo nikt nie bada koksow pod katem naduzywania lekow by przynosily najlepsze efekty%)
Co do laczenia GH z insa i t3 - mozna podejsc do tego zagadnienia pragmatycznie.
Wchodząc na GH trzeba liczyc sie z tym, ze zaburzeniu ulegne poziom hormonow tarczycy i poleci w dol wrazliwosc insulinowa i te dodatki sluza jedynie utrzymania homeostazy metabolicznej.
Piszac w MEGA urpsozczeniu:
Zajmując się kwestia insy w pierwszej kolejnosci. Hormon wzrostu może stymulować IGF-1 bez konieczności stosowania insuliny. Jednak jego działanie bywa ograniczone, jeśli poziom insuliny w organizmie jest niski. GH hamuje działanie insuliny, szczególnie w tkankach obwodowych. Oznacza to, że zmniejsza wrażliwość tych tkanek na insulinę, co prowadzi do obniżenia wychwytu glukozy z krwi. W efekcie poziom glukozy we krwi wzrasta, a insulina musi działać bardziej intensywnie, aby przywrócić homeostazę (bleden kolo i wzrost glikemii). W pewnym momencie, moze po prostu insy brakowac i konieczne jest jej uzupelnienie z zewnatrz. Co więcej GH nasila procesy glukoneogenezy oraz glikogenolizy - co tez nasila wzrost glukozy we krwi a na dokladke dochodzi lipoliza. Uwolenienie wolnych kwasów tłuszczowych, ktore tez moga wplywac na obnizenie wrazliwosci na insuline.
1
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
...
Napisał(a)
co do tarczycy tutaj mechanizm jest obosieczny. GH wpływa na przemianę tyroksyny (T4) w T3. Działa on poprzez zwiększenie aktywności enzymu, który odpowiada za konwersję T4 do T3. ALE GH może pośrednio oddziaływać na przysadkę mózgową i zmniejszać poziom TSH, co niestety będzie powiązane z uposredzniem ilosci hormonow tarczycy. Dlatego tez dosc czesto wybierane jest t4 jako forma suplementacji przy GH lub miks t4 i t3. JEDNAK igf1 moze miec tez zdolnosc wplywania na prace atrczycyu niezaleznie od sygnalu z przysadki stad w badaniahc moze wychodzic uwalone TSH a t3 i t4 w normie i nie zawsze syntetyk bedzie potrzebny.
Reasumując przede wszystkim dawka GH bedzie tutaj grala kluczowa role przy wplywie na ewentualne parametry, druga sprawa to sprawnosc metabolizmu i badanie tego co dzieje sie na biezaco z organizmiem i korekta i dodawanie ewentualnych skladowych syklu.
Reasumując przede wszystkim dawka GH bedzie tutaj grala kluczowa role przy wplywie na ewentualne parametry, druga sprawa to sprawnosc metabolizmu i badanie tego co dzieje sie na biezaco z organizmiem i korekta i dodawanie ewentualnych skladowych syklu.
1
...
Napisał(a)
No a kończąc na temacie typowo dopingowym, czy stosowanie wszystkich trzech dodatkow do cyklu ma dzialanie typowo anaboliczne by wykorzystac wiekszy potencjal srodkow - to tak, na pewnym etapie moze byc to uzasadnione. Jak juz mamy konia ktory laduje w siebie weglowodany w chorych ilosciach, to na takim etapie dodatek insuliny będzie niezbędny choćby z tego tytulu zeby takie ilosci pokarmow w ogole przyswoic. Oczywiscie bedzie mialo na to wplyw wiele innych czynnmikow. Insa wiaodmo wiecej IGF1 i mozlwiosc upakowania wiekszej ilosci glukozy, aminokwasów w komórkach mieśniowych.
T3 z kolei (pomijajac kwestie typowo metaboliczne i energetyczne) moze poprawiać efektywnosc dzialania samego HGH poprzez wzrost receptorow wychwytujacych GH
moglem art napisac%)
T3 z kolei (pomijajac kwestie typowo metaboliczne i energetyczne) moze poprawiać efektywnosc dzialania samego HGH poprzez wzrost receptorow wychwytujacych GH
moglem art napisac%)
1
...
Napisał(a)
Dziękuję odpowiedź satysfakcjonująca.. ja takich ilości wegli nie jadam może jak nie którzy ale kiedyś leciałem na insie bez gh to kg moment szły , wiadomo że wątpliwej jakości dlatego teraz chce to wszystko razem połączyć dzięki t3 i gh już też nie będzie podlewania tłuszczem tak jak to ma się bez tego.. od jutra zaczynam tą kombinacje więc w praktyce będę pisał o tym co się dzieje..
...
Napisał(a)
Hej a mam pytanko jesli będę brał tylko gh przez 2 miechy dawki 2ui czy tarczyca też zwolni ? . Gh chce zastosować na szybsze dojscie po operacji kolana ale też by zrzucić kg jak będzie najlepiej ?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!