Szacuny
2
Napisanych postów
23
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
56
Witam wszystkich
Chciałbym stworzyć ranking najstarszych mistrzyń i mistrzów Polski seniorów, open lub elity we wszystkich w miarę popularnych i wysiłkowych dyscyplinach. Może ktoś wie jacy są najstarsi w kulturystyce, fitness, trójboju, wyciskaniu ? Wiem, pytanie trochę dla znawców ale jacyś zapewne tutaj są. Z tego co mi się wydaje to przynajmniej trójboiści mogliby stanowić poważną czołówkę w Polsce w tego typu rankingu.
Uważacie, że umieściłem ten temat w dobrym dziale? W końcu Mistrzostwo Polski to raczej nie jest kabaret starszych panów tylko bardziej starszy pan pokonujący wszystkich młodych panów w Polsce.
Można umieszczać tutaj linki do innych stron? Pytam ponieważ mógłbym umieścić link do strony z wynikami tego typu rankingu
Szacuny
2
Napisanych postów
23
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
56
ojan
W wieku ponad 60 lat Wiesław Czerski został mistrzem świata w kulturystyce .
Być może kiedyś pomyślę o zrobieniu tego typu rankingu mistrzów świata. Ale Wiesław Czerski chyba został mistrzem świata weteranów? Ja skupiam się na seniorach lub kategorii open - nie wiem jak nazywa się kategoria "najlepszych" w kulturystyce, trójboju lub fitnessie?
Jeżeli chodzi o kulturystykę to na chwilę obecną chyba widzę że:
1. Mirosław Daszkiewicz rocznikowo 37 lat
2. Marian Wysocki 36 lat
3. Paweł Fileborn 35 lat
Ale trójboiści to mnie powalają, nie wiem czy jakaś dyscyplina może się z nimi równać
Szacuny
2
Napisanych postów
23
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
56
goldberg1982
Jan Łuka to legenda , Jan Węgiera to legenda
Tak, tak Jan Łuka, słyszałem, ten co poskromił mistrza świata Pudziana kiedy był już na "emeryturze" :) w 2005 roku
I Łuka i Węgiera często przewijają mi się w wynikach. Oboje prawie na pewno będą w czołówce wszystkich dyscyplin sportu. Nie wiesz w jakim wieku zostali ostatni raz mistrzami polski?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
4039
Napisanych postów
6660
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
37217
Węgiera to chyba jeszcze startuje, 2018 to jeszcze medal na Me zdobył jak dobrze pamiętam, był jeszcze Andrzej Stanaszek 10 krotny mistrz świata w trojboju siłowym tak samo jak Węgiera 10 krotny mistrz świata
Szacuny
2
Napisanych postów
23
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
56
goldberg1982
Węgiera to chyba jeszcze startuje, 2018 to jeszcze medal na Me zdobył jak dobrze pamiętam, był jeszcze Andrzej Stanaszek 10 krotny mistrz świata w trojboju siłowym tak samo jak Węgiera 10 krotny mistrz świata
Napiszę Ci w tajemnicy :) że z tego co na razie widzę to Węgiera może wygrać taki ranking albo przynajmniej być bardzo wysoko. Nie wiesz kiedy ostatni raz Andrzej Stanaszek i Jarosław Olech byli mistrzami polski? Możliwe, że także kwalifikują się na wysokie miejsca
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
4039
Napisanych postów
6660
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
37217
Stanaszek to kupę kupę lat temu a Olech to myślę że nie tak dawno chyba, trójbojem się nie interesuje już dosyć dawno więc zbyt dużo w tym temacie Ci nie podpowiem.