SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Najstarsze mistrzynie, mistrzowiePolski seniorów, open w kulturystyce, fitness, trójboju, wyciskaniu

temat działu:

Po 35 roku życia

Ilość wyświetleń tematu: 1546

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 23 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 56
Witam wszystkich
Chciałbym stworzyć ranking najstarszych mistrzyń i mistrzów Polski seniorów, open lub elity we wszystkich w miarę popularnych i wysiłkowych dyscyplinach. Może ktoś wie jacy są najstarsi w kulturystyce, fitness, trójboju, wyciskaniu ? Wiem, pytanie trochę dla znawców ale jacyś zapewne tutaj są. Z tego co mi się wydaje to przynajmniej trójboiści mogliby stanowić poważną czołówkę w Polsce w tego typu rankingu.
Uważacie, że umieściłem ten temat w dobrym dziale? W końcu Mistrzostwo Polski to raczej nie jest kabaret starszych panów tylko bardziej starszy pan pokonujący wszystkich młodych panów w Polsce.
Można umieszczać tutaj linki do innych stron? Pytam ponieważ mógłbym umieścić link do strony z wynikami tego typu rankingu
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ojan Jan Olejko Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11687 Napisanych postów 30033 Wiek 74 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1126789
Powodzenia w tej żmudnej i czasochłonnej pracy w wertowaniu wyników zawodów.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
ojan
Powodzenia w tej żmudnej i czasochłonnej pracy w wertowaniu wyników zawodów.

Dzięki, coś tam sobie trochę poprzeglądam ale bez pomocy znawców mogą to być trochę błędne wyniki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ojan Jan Olejko Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11687 Napisanych postów 30033 Wiek 74 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1126789
W wieku ponad 60 lat Wiesław Czerski został mistrzem świata w kulturystyce .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
ojan
W wieku ponad 60 lat Wiesław Czerski został mistrzem świata w kulturystyce .

Być może kiedyś pomyślę o zrobieniu tego typu rankingu mistrzów świata. Ale Wiesław Czerski chyba został mistrzem świata weteranów? Ja skupiam się na seniorach lub kategorii open - nie wiem jak nazywa się kategoria "najlepszych" w kulturystyce, trójboju lub fitnessie?

Jeżeli chodzi o kulturystykę to na chwilę obecną chyba widzę że:
1. Mirosław Daszkiewicz rocznikowo 37 lat
2. Marian Wysocki 36 lat
3. Paweł Fileborn 35 lat

Ale trójboiści to mnie powalają, nie wiem czy jakaś dyscyplina może się z nimi równać
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4039 Napisanych postów 6660 Wiek 41 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 37217
Jan Łuka to legenda , Jan Węgiera to legenda
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
goldberg1982
Jan Łuka to legenda , Jan Węgiera to legenda

Tak, tak Jan Łuka, słyszałem, ten co poskromił mistrza świata Pudziana kiedy był już na "emeryturze" :) w 2005 roku
I Łuka i Węgiera często przewijają mi się w wynikach. Oboje prawie na pewno będą w czołówce wszystkich dyscyplin sportu. Nie wiesz w jakim wieku zostali ostatni raz mistrzami polski?
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4039 Napisanych postów 6660 Wiek 41 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 37217
Węgiera to chyba jeszcze startuje, 2018 to jeszcze medal na Me zdobył jak dobrze pamiętam, był jeszcze Andrzej Stanaszek 10 krotny mistrz świata w trojboju siłowym tak samo jak Węgiera 10 krotny mistrz świata
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jarosław Olech 17 krotny mistrz świata w trojboju silowym
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
goldberg1982
Węgiera to chyba jeszcze startuje, 2018 to jeszcze medal na Me zdobył jak dobrze pamiętam, był jeszcze Andrzej Stanaszek 10 krotny mistrz świata w trojboju siłowym tak samo jak Węgiera 10 krotny mistrz świata

Napiszę Ci w tajemnicy :) że z tego co na razie widzę to Węgiera może wygrać taki ranking albo przynajmniej być bardzo wysoko. Nie wiesz kiedy ostatni raz Andrzej Stanaszek i Jarosław Olech byli mistrzami polski? Możliwe, że także kwalifikują się na wysokie miejsca
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Stanaszek to kupę kupę lat temu a Olech to myślę że nie tak dawno chyba, trójbojem się nie interesuje już dosyć dawno więc zbyt dużo w tym temacie Ci nie podpowiem.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rocky Stairway ,czyli walczymy ze schodami w Liege 21-08-2022

WHEY premium