SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Najbardziej wartosciowe Białko wg. Georga Faraha

temat działu:

Po siłowni, o siłowni

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3034

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez anubis84 z działu Badania Naukowe.
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 151 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6779
Witam,

Poniżej wstawiam linka filmu gdzie George Farah mówi o najbardziej wartościowym białku dokładnie od 2:49 min do tam chyba 4 min i nie mogę rozszyfrować co to za białko George wymawia ja jako : "jołk". Proszę o Pomoc

LINK:

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Ranking TOP10 spalaczy tłuszczu

Chcesz wspomóc walkę z niechcianym tłuszczem? Zastanawiasz się jaki produkt wybrać?

Zobacz ranking
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 151 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6779
wydaje mi się, ze chodzi mu o żółtka ale mimo wszystko proszę o potwierdzenie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 1358 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 12413
http://en.wikipedia.org/wiki/Biological_value#Typical_values

Najlepsze są zdecydowanie WPC, jajka i nabiał.

My nie używamy maszyn, my je tworzymy...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 151 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6779
FanC tyle to wiem, a proszę użytkowników o przesłuchanie seminarium i potwierdzenie bądź negacje tego co napisałem wyżej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 13803 Napisanych postów 123760 Wiek 36 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1415036
włącz sobie napisy po angielsku, on nie mówi jakie jest najlepsze tyko mówi że białko jaj nie jest takie super.

Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2012-12-28 11:14:52

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 151 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6779
napisy zle tłumacza wpisz sobie na gogle "egg yolk" i to oznacza żółtko a potem znowu wpisz i wejdz na wikipedie i tam będzie ze srednie jajko waży 50 g z czego 17g to zółtko z czego 2,7g to białko zółtka czyli w 100 gramach (czyli koło 2 średnich jaj ) całego jajka wychodzi około 5g no dokładnie 5,4g białka żółtka według Pana Faraha najbardziej wartosciowego :):)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 151 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6779
no i dziękuje za przeniesiene tematu adminowi iscie szachowe posunięcie :) POZDRO POZDRO
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 151 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6779
w sumie nie moj biznes i nie moja sprawa jestem zyła i fajnie za ja tylko wiem :D:D:D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 156 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1676
eldokan5
napisy zle tłumacza wpisz sobie na gogle "egg yolk" i to oznacza żółtko a potem znowu wpisz i wejdz na wikipedie i tam będzie ze srednie jajko waży 50 g z czego 17g to zółtko z czego 2,7g to białko zółtka czyli w 100 gramach (czyli koło 2 średnich jaj ) całego jajka wychodzi około 5g no dokładnie 5,4g białka żółtka według Pana Faraha najbardziej wartosciowego :):)


Farah mówi, że żółtko uzupełnia aminogram protein w białku i poprawia ich wchłanialność..

XXI wiek a nikt nie mówi (poprawnie) po angielsku...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 151 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 6779
a no to dzięki Pandaaa :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 156 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1676
"( o białku jajka) We really... If we want to have some kind of a filler, so your stomach is full, but it's not a really goo.. it's not a highly-digestive protein, let's put it that way, your body doesn't absorb it very well until you add some yolk in there- then you make it more complete protein. So.. I'll take it easy on egg whites. "

(o białku) Naprawdę.. Jeśli chcemy jakiś rodzaj zapychacza, żeby mieć pełny żołądek, ale to nie jest do... to nie jest łatwostrawne białko, powiedzmy w ten sposób. Twoje ciało nie wchłania go dobrze dopóki nie doda się tam żółtka- wtedy powstaje z tego bardziej całościowe białko (pełniejszy aminogram przyp. tłum.) Więc nie wieszałbym bym psów na białkach jajka.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

co sadzicie

Następny temat

hantle - czy znacie firme

Dzem