Zaraz bede czytać o tym ACT lecz nie mam pojęcia jak rozłożyć ćwiczenia ogólnorozwojowe na 3 dni w tygodniu.Oczywiście ma być ćwiczone całe ciało więc jak to połaczyć ze sobą, przecież nie można w jeden dzień robić wszystkich partii mięśniowych :( :D
...
Napisał(a)
Ok a więc od czasu założenia mojego tematu trochę sie zmieniło.Już nie ćwiczę w domu lecz na siłowni, zakupiłem Mutant Pro cookies cream oraz Carbo Nox Olimpa.Dawkuję odpowiednie ilości co do mojej wagi tak samo jak i węgle.Podobno musze zacząc robić zestaw ćwiczeń ogólnorozwojowych w trybie 3 dni w tygodniu.Czy ktoś ma jakieś propozycje ? Nie mam pojecia kiedy co robić.Dziś było wyciskanie na ławce oraz na ławce skośnej.Potem na suwnicy nóżki 4 serie po 10-12 powtórzeń no i próbowałem bic i tric.Po pewnym czasie ktoś na siłowni powiedział że gdy zaczynam dopiero ćwiczyc na siłowni to powinienem zabrac się za ogólnorozwojowe...
Zaraz bede czytać o tym ACT lecz nie mam pojęcia jak rozłożyć ćwiczenia ogólnorozwojowe na 3 dni w tygodniu.Oczywiście ma być ćwiczone całe ciało więc jak to połaczyć ze sobą, przecież nie można w jeden dzień robić wszystkich partii mięśniowych :( :D
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Ok a więc wracając do tematu.. mam zamiar rozłożyć moje 3 dni treningowe (pon,sr,pt) na treningi A i B.Dotychczas robiłem tylko jeden zestaw- FBW, czasem improwizowałem wprowadzając np. szrugsy badx trening na łydki na maszynie smitha.
Dotychczas trening wyglądał tak :
Rozgrzewka,streching.
1.Nogi suwnica 13,13,10,10
2.Nogi(łydki) na maszynie smitha 15,15,13
3..ŚCIĄGANIE DRĄŻKA/RĄCZKI WYCIĄGU GÓRNEGO W SIADZIE SZEROKIM UCHWYTEM (NACHWYT) do klatki 2x13 do karku 2x10
4.Wyciskanie poziome w siadzie na maszynie 4x13
5.Wyciskanie sztangi sprzed głowy 10,10,8 badź unoszenie sztangielek bokiem w górę 2x10 1x13
6.tric na bramie 3x15 + 1x15 wznosy na ławkach z nogami powyzej ciała
7.bic - hantelki + supinacja 4x16
8.Szrugsy na maszynie smitha bądź z hantelkami 3x20 i jedna seria max powt. z mniejszym obciążeniem.
Do tego potem robiłem jeszcze unoszenie tułowia opadem ale chce dodac element wyprostowanych rak i skupić sie bardziej na tym ćwiczeniu od nast. środy bo zaczynam solidny ABS 2.
Zmieniony przez - STORM1990 w dniu 2010-11-29 20:09:14
Dotychczas trening wyglądał tak :
Rozgrzewka,streching.
1.Nogi suwnica 13,13,10,10
2.Nogi(łydki) na maszynie smitha 15,15,13
3..ŚCIĄGANIE DRĄŻKA/RĄCZKI WYCIĄGU GÓRNEGO W SIADZIE SZEROKIM UCHWYTEM (NACHWYT) do klatki 2x13 do karku 2x10
4.Wyciskanie poziome w siadzie na maszynie 4x13
5.Wyciskanie sztangi sprzed głowy 10,10,8 badź unoszenie sztangielek bokiem w górę 2x10 1x13
6.tric na bramie 3x15 + 1x15 wznosy na ławkach z nogami powyzej ciała
7.bic - hantelki + supinacja 4x16
8.Szrugsy na maszynie smitha bądź z hantelkami 3x20 i jedna seria max powt. z mniejszym obciążeniem.
Do tego potem robiłem jeszcze unoszenie tułowia opadem ale chce dodac element wyprostowanych rak i skupić sie bardziej na tym ćwiczeniu od nast. środy bo zaczynam solidny ABS 2.
Zmieniony przez - STORM1990 w dniu 2010-11-29 20:09:14
...
Napisał(a)
Owszem mozna. Np FBW
...
Napisał(a)
A jak to ze sobą zsynchronizować ? W ciagu 3 dni w tygodniu np. pon, sroda,piatek mam zrobic ogólnorozwojówkę... trzeba to jakos dobrać np. pon > barki i bic itd...
...
Napisał(a)
Nie trzeba.
FBW to trening całego ciała na jednym treningu.
Poszukaj w postach podwieszonych i wyszukiwarce o FBW a na pewno znajdziesz sporo tematów na ten temat, ankieta by się przydała.
FBW to trening całego ciała na jednym treningu.
Poszukaj w postach podwieszonych i wyszukiwarce o FBW a na pewno znajdziesz sporo tematów na ten temat, ankieta by się przydała.
...
Napisał(a)
Ok teraz mam dylemat dotyczący treningów aerobowych, czy taki trening moge stosować w dni wolne od treningów czy lepiej jest je robić po treningu bezpośrednio ? I jak wyglada kwestia zabezpieczenia mięśni, węgle przyjmować przed aero czy tuż po ? A może w czasie treningu aerobowego ?
...
Napisał(a)
Skopiuj ankiete, uzupełnij i wklej tutaj jako nowy post.
https://www.sfd.pl/Ankieta_w_dziale.-t411741.html
W jakim celu te aeroby ?
Zmieniony przez - Viren w dniu 2010-11-03 16:28:50
https://www.sfd.pl/Ankieta_w_dziale.-t411741.html
W jakim celu te aeroby ?
Zmieniony przez - Viren w dniu 2010-11-03 16:28:50
...
Napisał(a)
Zrzucenie brzuszka, właśnie wróciłem z siłowni, 50 min rowerek :) Po powrocie do domu od razu carbo uzupełniłem.
...
Napisał(a)
Waga:78
Wzrost : 180cm
Odzywianie : Codziennie obiad miska ryżu i średni kotlecik schabowy :)
Warunki Domowe : Drążek wielofunkcyjny Marbo oraz Hantle.
Poza domem:Siłownia < aktualnie tylko tam ćwiczę.
Trening w domu : ABS II
Suplementacja : Mutant Pro oraz Carbo Nox Olimpa.
Trening: Staram sie ułożyć plan ogólnorozwojowego treningu.Dni wolne od ćwiczeń zajmuje Aerobami głownie rowerek na siłowni.
Staż: 5 miesiecy z drążkiem, 2 miesiące z hantlami a od kilku dni siłownia.
Waga:78
Wzrost : 180cm
Odzywianie : Codziennie obiad miska ryżu i średni kotlecik schabowy :)
Warunki Domowe : Drążek wielofunkcyjny Marbo oraz Hantle.
Poza domem:Siłownia < aktualnie tylko tam ćwiczę.
Trening w domu : ABS II
Suplementacja : Mutant Pro oraz Carbo Nox Olimpa.
Trening: Staram sie ułożyć plan ogólnorozwojowego treningu.Dni wolne od ćwiczeń zajmuje Aerobami głownie rowerek na siłowni.
Staż: 5 miesiecy z drążkiem, 2 miesiące z hantlami a od kilku dni siłownia.
...
Napisał(a)
Sory dopiero po napisaniu posta przeczytałem o ankiecie..
Waga : 78
Wzrost : 180
Cel treningowy : Ogólny rozwój kazdej partii mięsniowej.
Staż treningowy na siłowni : 1 dzień
Uprawiane inne sporty : Deskorolka ale teraz dałem sobie spokój.
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : full osprzet siłownia
Dieta : Nie nazwal bym tego dietą ale spożywam produkty bialkowe pełnowartościowe.
Przeciwskazania medyczne : Brak, problemy z sercem lecz nie sa przeszkodą na siłowni.
Zażywane suplementy : Mutant Pro praz Olimp Carbo Nox
Waga : 78
Wzrost : 180
Cel treningowy : Ogólny rozwój kazdej partii mięsniowej.
Staż treningowy na siłowni : 1 dzień
Uprawiane inne sporty : Deskorolka ale teraz dałem sobie spokój.
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : full osprzet siłownia
Dieta : Nie nazwal bym tego dietą ale spożywam produkty bialkowe pełnowartościowe.
Przeciwskazania medyczne : Brak, problemy z sercem lecz nie sa przeszkodą na siłowni.
Zażywane suplementy : Mutant Pro praz Olimp Carbo Nox
Polecane artykuły