SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

NO TO HOP !

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 12947

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 138 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2216
Witam

Postanowiłem założyć mój pierwszy dziennik treningowy.
Forum czytam od dłuższego czasu, ale jakoś nigdy nie było mi po drodze założenie konta w celu udzielania sie w tematach. Zmieniło sie to gdy zamówiłem suplementacje, a teraz powstał ambitny plan założenia tego oto dziennika, no i wreszcie zacznę sie trochę udzielać

Trochę o mnie : Jestem studentem i mieszkam w Szczecinie. Na siłowni ćwiczyłem do końca maja przez około 4 lata, ale nigdy nie trzymałem scisłej diety. Starałem się jeść zdrowo w miare możliwości. Teraz zamierzam sumiennie wszystko ważyc i liczyć (kupiłem specjalnie z tej okazji wage ) W maju miałem kontuzje w postaci zwichnięcia łokcia co zupełnie wykluczylo mnie z treningów siłowych, pozostał tylko rower na ktorym regularnie jeżdzę oraz traktuję go jako codzienny środek transportu (również w zimie ). Mam nadzieję, że bedzięcie czasami tutaj zaglądać

Cel : zrzucić trochę tłuszczu do stycznia

Trening : FBW 3 x w tygodniu oraz 2 x w tygodniu trasy rowerowe (przeważnie leśne, czego w Szczecinie nie brakuje) po min. 50 km. Dodatkowo codzienne dojeżdzanie na zajęcia rowerem co daje jakieś 10 km

Dieta : Narazie będę leciał 2600 kcal w DNT oraz 3000 kcal w DT

Wymiary :

Wzrosy : 195 cm
Waga : 100 kg
Barki : 133 cm
Klatka : 118 cm
Pas : 92 cm
Biodra : 108 cm
Udo : 63 cm
Łydka : 43,5 cm
Biceps : 37,5 cm
Przedramie : 33,5 cm

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Witam po dłuższej przerwie

Wracam do prowadzenia dziennika, z ta zmianą, że przestawiam się na dietę JEM/NIE JEM.

Wieczorem zdam nieco obszerniejszą relacje, gdyż dziś jest pierwszy dzień

Zmieniony przez - dzikus.lbn w dniu 2014-08-24 09:57:43
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Załaczam również pierwszy dzień diety. Pewnie rzuci sie Wam w oczy tłusty twaróg zamiast półtłustego, ale niestety zamowilem 'ezakupy' i taki mi włożyli, a Ja nie sprawdziłem ze to nie taki jak miał być.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Witam

Dziś zrobiłem pierwszy pełny trening. W zeszłym tygodniu robiłem lekkie roztrenowanie, ale i tak zakwasy mnie zabijały. Teraz mam nadzieję, że będzie lepiej.

Trening :

Przysiad 3 serie
Wiosłowanie 3 serie
Wyciskanie sztangi skos w górę 3 serie
Wyciskanie sztangi przed głową 3 serie
Uginanie ramion ze sztangą 2 serie
Sciąganie linki wyciągu 2 serie

Podczas roztrenowania nie ćwiczyłem nóg. Co weekend jeżdzę na rowerze wiec uważałem że nie będzie to potrzebne. Teraz czuję że jutro z trudem pojadę na zajęcia takie będą zakwasy
Wrzucam również dzisiejsze posiłki i fotki z dwóch

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11125 Napisanych postów 51318 Wiek 30 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 57816
ładne wpisy, zapowiada się fajny dziennik. powodzenia! :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dzieki :) Postaram sie utrzymywać 'poziom' pisania który będzie ciekawy dla czytających. Pozdrawiam !

Tak jak pisałem wcześniej zakwasy na nogach są potężne. Wstanie z łóżka uświadomiło mi, że nigdy wiecej nie odpuszcze nóg podczas roztrenowania. Jeszcze czeka mnie poruszanie sie na rowerze i dojazd na zajęcia. Mam nadzieję, że nie będę go cała drogę prowadził

@up. Chciałem dodać wpis na ten szybkiej odpowiedzi i naciskając enter zamiast przejść linijkę niżej wysłałem tego pełnego treści posta
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 859 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 38143
Siema

u mnie cel podobny, ale środki bardziej radykalne

Powodzenia !

"jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Macieek uważam, że sporo tych węgli uciąłem i deficyt jest odpowiedni zobacze za 2 tygodnie jak to w wymiarach bedzie sie przedstawialo. Napisz jak Tobie idzie reduckja i o ile kcal obciąłeś.

Tak jak myślałem dzisiejszy pierwszy kontakt z rowerem był bardzo 'szorstki', ale po całym dniu dojeżdzania w różne części miasta, gdzie rozrzucone są zajęcia pokonałem zakwasy. Jutro na pewno będę mógł znów powalczyć z nogami

Wrzucam dzisiejsze posiłki oraz jedną fotkę :

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dziś dzień treningowy i udało sie mi zrobić nogi tak jak zakładałem Ogolnie lepiej sie czuje jak wróciłem do treningów siłowych i mam nadzieję, że na efekty długo nie będę musiał czekać

Trening :
Wykroki z hantlami x 3
MC x 3
Wyciskanie płaska x3
Unoszenie hantli na boki x 3
Młotki x 3
Francuskie x 3
Allachy (jak ja lubie tą nazwe ) x 3

Dietka :

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Minął kolejny dzień na uczelni. Dziś miałem troche stresów z zaliczeniami i odbiło sie to na zwiekszonym apetycie. Jednakże żadnych cheat-meal nie było i wszystko zgodnie z założeniami. Czuję, że metabolizm przyśpieszył i zaczyna mi troche brakować dodatkowych kalorii. Czyli wszystko gra Troche nie pasował mi łosoś w skrawkach na pieczywie wasa, więc dziś wpadłem na pomysł przemielenia go w blenderze z koperkiem i sokiem z cytryny. Smak wyszedł bardzo zgrabny i w ten sposób będę już tą rybkę konsumował

Dzisiejsze menu :

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 859 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 38143
Macieek uważam, że sporo tych węgli uciąłem i deficyt jest odpowiedni zobacze za 2 tygodnie jak to w wymiarach bedzie sie przedstawialo. Napisz jak Tobie idzie reduckja i o ile kcal obciął.

luknij do dziennika.

"jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć"

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy zbuduję masę z taką ilością ciężaru?

Następny temat

Ocena planu + pomoc (ilość serii i powtórzeń)

WHEY premium