Nie założyłam wątku w dziale Lejdis, ponieważ nie jestem jeszcze w 100% gotowa stosować się do wszystkich zaleceń, a drastyczna zmiana w sekundę nie jest u mnie możliwa.
Chcę powoli wprowadzać dobre nawyki żywieniowe, propagowane na forum i powoli dążyć do czyściutkiej miski i treningów, z którymi będę mogła już zameldować się u Lejdis i nie przyprawić moderatorek o ból głowy.
Pierwsze kroki będę stawiać tutaj, niech to będzie taka "rozgrzewka".
Czas prowadzenia dziennika: od 24 września do 24 listopada
Cel: Daję sobie 2 miesiące na to, żeby nastawić się na zdrowe odzywianie, ćwiczyć i przygotować się do oddania się w ręce Lejdis.
WZROST: 173 cm
WAGA: około 80 kg
ZAŁOŻENIA:
DIETA: Moją dietę opieram na 1600 kcal i rozkładzie 110 B, 60 T i reszta z WW. Będę jeść 3 posiłki dziennie (min.), idealnie - 4.
Moja miska będzie składać się ze zdrowych rzeczy, nie przetworzonych. Mam jednak kilka produktów, z którymi teraz nie potrafię się rozstać, choć wiem, że będzie to wkrótce nieuniknione :)
*niestety nie umiem jeść 5 razy dziennie, nie mam na to czasu, nie lubię.
AKTYWNOŚĆ: W związku z tym, że w ciągu ostatnich miesięcy prowadziłam wybitnie siedzący tryb życia, chcę się "rozruszać".
Robię na siłowni interwały na bieżni, około 60 minut, każdego dnia. Planuję dodać w kolejnych dniach trening siłowy - plan z działu Lejdis dla początkujących, 3 razy w tygodniu.
Codziennie wieczorem robię też streching, 15 min.
W planach:
- dodanie treningu siłowego
- dodanie basenu 2 razy w tygodniu
Ponieważ wiem, że powinnam wrzucić jakąś fotkę, a nie chcę wrzucać mojego aktualnego zdjęcia (mam takie, zachowam je na podsumowanie, kiedy waga aktualna będzie bardziej przyzwoita; na razie - nie chcę się dobijać, jestem świadoma jak źle jest obecnie), chcę wrzucić tu fotkę mojej wagi z września 2012, wagi, do jakiej chciałabym wrócić. Niech to będzie motywacja, choć pewnie powiecie, że i tak byłam wtedy gruba. Dla mnie było już OK.
Jeśli ktoś ma ochotę pomóc, zapraszam :) Mam nadzieję, że wszyscy są świadomi, że jest to dziennik dla początkujących, dopiero zaczynam. Wyrozumiałość jest bardzo ceniona ;)
Zmieniony przez - nika_23 w dniu 2013-09-24 14:35:39
Zmieniony przez - nika_23 w dniu 2013-09-24 14:39:13
Zmieniony przez - nika_23 w dniu 2013-09-24 14:40:55