siedzę na tym forum już jakiś czas i w końcu przyszedł czas na założenie swojego dziennika, aby wyrobić sobie mocniejszą motywację i uzyskać cenny feedback od bardziej doświadczonych użytkowników :)
o sobie:
Wiek [27]
Waga [88]
Wzrost [185]
Cel do osiągnięcia (Masa, zgubienie brzuchola, kondycja)
Staż (można powiedzieć że 3 miesiące)
Aktywność fizyczna - bieganie 3-4x w tygodniu, ACT trening dla początkujących wersja łatwiejsza
począwszy od początku maja wykonywałem ACT z planu Mawashiego - wersję łatwiejszą - tak całkowicie na rozruch żeby pobudzić organizm, trenowałem ACT w poniedziałki, środy i piątki. Doszedłem do pełnych 4 obwodów i w momencie kiedy miałem zaczynać 5 obwód rozchorowałem się i ogółem troszkę podupadłem, zrobiłem tydzień przerwy i postanowiłem że dzisiaj wrócę do regularnego treningu, ale już z wersją trudniejszą ACT.
a więc mój plan wygląda tak: (zaczynam od dwóch obwodów)
rozgrzewka wg rozpiski
1) Unoszenie zgiętych nóg wisząc na drążku (m. brzucha) 12 powtórzeń
2) Wspięcia na palce na jednej nodze (łydki) 15 powtórzeń
3) Wykroki 15 powtórzeń
4)Podciąganie na drążku podchwytem na szerokości barków (m. pleców) max(4-5) powtórzeń
5)Pompki klasyczne (m. klatki piersiowej) 12 powtórzeń
6) Podciąganie obciążenia wzdłuż tułowia, oburącz (m. naramienne) 12 powtórzeń
7)Uginanie przedramion z baniakami z wodą (m. dwugłowe ramion) 12 powtórzeń
8) Pompki z wąskim ustawieniem rąk(m. trójgłowe ramion) 10 powtórzeń
9) Uginanie nadgarstków z obciążeniem (m. przedramion) 8 powtórzeń
rozciąganie
w porównaniu z planem orginalnym zmieniłem ćwiczenie 6 ponieważ nie mam dwóch jednakowych hantli i to ćwiczenie wykonuję jedną hantelką 11kg - w najbliższym czasie dokupię sprzęt i zmienię ćwiczenie na właściwe.
dzisiaj pierwszy raz wykonałem ten trening i byłem zlany potem bardziej niż po 4 obwodach wersji łatwiejszej :) no ale cóż przecież o to chodzi :)
oprócz treningu ACT we wtorki, czwartki, soboty i niedziele biegam sobie po 30min, zwykle rano.
po niecałych dwóch miesiącach ćwiczeń zauważyłem zmiany na ciele oraz w samopoczuciu, daje kopa i motywuje więc mam nadzieję że będę się trzymał rygoru codziennego hartowania siebie :)
jak będę miał chwilę to wrzucę fotki
pozdro !