SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Moj pierwszy trening BJJ

temat działu:

Scena MMA i K-1

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 16753

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 151 Wiek 45 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 4041
hejka

Wchodzac na to forum zawsze szukalem informacji jak to jest na treningu bjj. Nie udalo mi sie znalezc. Stad postanowilem sam napisac, moze ktos inny tez szuka?

Mam po siniaku na kazdym z bicepsow, troszke zaczerwieniona szyje od duszenia, zakwasy na lewej nodze ... nie to chyba siniaki, ale ich nie widac (?) i ciezko mi bylo sie schylac rano, bo cos lewa czesc dolu plecow bolala (ale po rozgrzewce na silce, jakos wszystko wrocilo do normy).

Trening trwal okolo 1,5 godziny albo krocej. Zaczelo sie od biegania w kolko, machania rekami itp. Pozniej na matach jakies rozciagania, przewroty, gwiazdy, pady i te sprawy. A po tym w parach zaczelismy juz cos tam machac. Jeden drugiego przerzucal (siniaki na bicepsie), siadal na niego i uczyl sie jak dusic (zaczerwienienia na gorze klatki), uwalniac, gdy ktos na tobie siedzi, albo jak ty siedzisz zakladanie dzwigni itp. Albo jak kolesia przerzucic, przycisnac go kolanem, albo przyblokowac i usiasc na niego. Sorki, ale nie znam jeszcze nazw tych technik...
A na koniec najlepsza sprawa. W parach poczatkujacy na kolanach mieli sie po prostu lac tak jak potrafia, do momentu az drugi bedzie przyduszony, albo dzwignia. W tym momencie kondycha spada. I tutaj mozna zauwazyc co daje choc troche trenowanie bjj. Na poczatku turlalem sie z kolesiem, ktory podobnie jak ja byl po raz pierwszy na treningu. Byl ode mnie ciezszy o okolo 5kg, ale lapek (tak na oko 43-44), barkow i klatki pozazdrosciloby mu sporo osob. Nie wiem jakim cudem, ale udalo mi sie go trzy razy "pokonac". Pozniej byla zmiana par i silowalem sie z kolesiem, ktory wazyl ode mnie o okolo 10-15kg mniej (taki leszczyk), z tym ze byl po 3 miesiacach trenowania. No i niestety mam kiepska kondycje, dokladniej, raczej nie mialem problemow zeby go przycisnac, ale ten cwaniaczek zaczal mi jakas dzwignie zakladac, zakladajac mi noge na glowe i wyciagajac reke. No i dostalem od niego trzy razy pod rzad. )
Polecam wszystkim, to calkiem cos innego, a jaka satysfakcja po treningu...

Jutro w ramach sekcji boks i jakies sztuczki w stojce. Ciekawe co tam bedziemy robic.

Aha, co do ciuchow, to raczej preferowane sa dlugie spodnie dresowe i bluza na dlugi rekaw. Po to, zeby nie poobcierac sobie lokci i kolan. Jednakze kimono jest najlepsze, bo silujac sie z kolesiem, dosyc czesto lapkie sie za ciuchy, a te sie strasznie rozciagaja, i po prostu dra. Ja w swojej bluzie mam dziure na plecach. Koles, z ktorym cwiczylem mial jednorazowke i zaraz po treningu do wyrzucenia (rozciagnieta i troche podarta). Podobno za 2-3 miesiace beda kimona specjalnie do bjj (w Polsce ktos ma je szyc), bedzie mozna kupic, a jesli wygladaja tak jak ma nasz trener, to trzeba przyznac, ze sa za***iste. Aha, mozna przychodzic w kimonie od judo.

Pozdrawiam

Pozdrawiam,
KacA

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 151 Wiek 45 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 4041
ok, thx

jeszcze jedno, ten palec na zdjeciu to specjalnie bez ostrosci zeby nie obrazac uczuc innych forumowiczow ? ;)

Pozdrawiam

Pozdrawiam,
KacA

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 617 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 8283
Superowo gratulacje i tak lepiej wygladasz niz ja
Po moim pierwszsym treningu lezelam nie ruchomo na lozku przez 2 dni kregoslup ale teraz jest OK. A tak z ciekawosci byles w Gdansku czy w Gdyni ?

DANZAN RYU/BJJ RULEZ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
w Gdyni, ale sekcja boksu we Wrzeszczu

Pozdrawiam

Pozdrawiam,
KacA

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1651 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23638
musisz wszystko tak przezywac jacek :> ?
fajnie, ze sie wreszcie gdzies zapisales
jakbys kiedys zaczal biegac, to rano znajdziesz mnie w parku
zycze sukcesow

jezeli ktos wychodzi przed dyskoteke i zaczyna cos mowic o 1/1, to jedno jest pewne

nigdy nie bawil sie w sopocie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
No wiesz jak to jest z pierwszym razem ;)

a co do biegania, to raczej na wiosne i po plazy, szkoda teraz masy

Pozdrawiam

Pozdrawiam,
KacA

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11102 Napisanych postów 51198 Wiek 30 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 57816
Kaca z tego co mowisz to musi tam byc fajnie.
Ja tam wole jednak KM wiecej stojce a nawet walke w wodzie (basen) bedzimey mieli.
A pod koniec treningu walczy sie z dwoma naraz ;)

Wiekszosc nawalanek typu street fighting jest dobra tylko trzeba duzo trenowac, duzo sparowac z silniejszymi jesli ma sie warunki, rozwiajac sie na silowni i bedzie sie czulo 100 razy pewniej na ulicy czy na dysce.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1651 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23638
****a
wypisz sie z tej krav magi, bo bedziesz zalowac
smierdzi mi tragedia jak nabjerzesz pewnosci siebie
na basenie :>

jezeli ktos wychodzi przed dyskoteke i zaczyna cos mowic o 1/1, to jedno jest pewne

nigdy nie bawil sie w sopocie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11102 Napisanych postów 51198 Wiek 30 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 57816
:>

Better to die than not to train...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
ktos wam placi za chwalenie bjj i najezdzanie na km? Esco chyba nie widziales co robia typy po 1 roku chodzenia na kravata.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Umieja juz zbierac zeby na oslep, bo oczka zapuchniete i jedna reka, bo druga zlamana?
To nie Krawat, tu pieniadze o wszystkim nie decyduja.

Pawel Ziolkowski

MATA JEST MYM KOSCIOLEM, PARTER MOIM NIEBEM, BRAZYLIJSKIE JIU-JITSU MA RELIGIA

Zmieniony przez - Boruta w dniu 2001-10-06 13:24:59
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Boruta nie chce sie z toba klocic bo bym ci cos powiedzial ale mam szacunek i respekt do CIebie.
Ale nie odbieraj innym szansy i wiary w to co cwicza.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pomóżcie w wyborze kaset i książek do taewondo

Następny temat

capoeira i efektywność

Obnizka