Złap SUPER OKAZJE! SPRAWDŹ TERAZ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Minicut - czy dołożyć dodatkowy tydzień?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 283

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 6 dni Przeczytanych tematów 1
Witam. Najpierw przestawie dane:

Wzrost: 175
Waga: 71 (na ten moment) - docelowa wstępna 68

Biceps: 37
Pas: 74.5
Szyja: 37
Faldomierz: mierzony 2cm w prawo od pępka skóra pokazuje 5.5mm
Staż 3 lata

4 tygodnie temu zacząłem minicut na deficycie 1000 kcal na którym miałem zbić około 4.5kg i miał trwać 5 tygodni. Aktualnie zbite już 3.5kg i zostało ostatnie 6 dni. Siła ani energia ani trochę nie spadła mimo codziennych treningów dzięki temu że to minicut a nie długotrwała redukcja + ciężki trening + białko 160g + co tydzień było w jeden dzień dodatkowe 700 kcal węgli na doładowanie. Zależy mi na dojściu do 9-10% tkanki tłuszczowej a następnie powolna masa na surplusie 150 około kalorii aby waga rosła na poziomie 0.4-0.6kg dzięki czemu kolejny minicut będę musiał robić dopiero za około 10 miesięcy. Wiem, że masy mięśniowej jest mało aczkolwiek dzięki takiemu docięciu lepiej mi będzie wzrokowo patrzeć na progres. Dlatego chciałem się zapytać - bo został mi do zbicia już równy 1kg czy to jest już poziom około 11% tak żeby po tym tygodniu było poniżej 10% czy potrzebuje jeszcze dodatkowego tygodnia? Dodam, iż w wyniku kortyzolu i lekkich problemów z tarczycą organizm zatrzymał mi 2kg wody dodatkowej więc moja rzeczywista waga to około 69 i zapewne efekt będzie lepszy gdy ta woda mi zejdzie aczkolwiek zanim skończy się ten tydzień to chciałbym jeszcze podjąć decyzję czy dołożyć jeszcze jeden tydzień czy może jest już dobry poziom i nie dokładać aby nie przesadzić.
Załączam zdjęcia

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3052 Napisanych postów 51878 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 351163
Po prawdzie to zbędna rozkmina, długofalowo te 6 dni nie będzie miało znaczenia. Poziom tłuszczu masz nisko, także śmiało możesz wracać na bilans dodatni.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected] / https://healthandfitness.pl/kontakt-trener

...
Napisał(a)
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12528 Napisanych postów 162154 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1241938
Siema,
pytanie przede wszystmim co ma na celu dalsze redukowanie? Jaki w tym masz glowny cel?
Jak po prostu chcesz zobaczyc mniej na wadze to jw nie ma to juz wiekszego sensu, mozna wychodzic z redukcji bo jest juz bf nisko i nie ma co tutaj kombinowac z dalszym zbijaniem na sile. Jesli tylko docinasz przed okresem masowym, to wystarczy w zupelnosci taki poziom.

Przy deficycie rzędu 1000 kcal, organizm jest w stanie silnego stresu fizjologicznego. Przewlekle podniesiony kortyzol powoduje retencję sodu i wody (poprzez wpływ na receptory mineralokortykoidowe), co "zamula" definicję mięśniową. Z drugiej strony definicja uzalezniona jest od poziomu rozwoju masy miesniowej, jej dojrzalosci, to nie tylko efekt niskiego BF.

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 35129 Napisanych postów 26422 Wiek 45 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 285366
Na tym etapie tydzięń nie zmieni nic , przy kształtowaniu sylwetki nie patrz na kilogramy tylko na BF ( lustro / zdjęcia ) tu już jest bdb a szkoda się dalej tyrać
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6407 Napisanych postów 78873 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 772274
Jeżeli masz zamiar przedłużać okres redukcji tkanki tłuszczowej o 6 dni, to nie będzie to miało znaczenia w kwestii finalnego jej wyglądu. Chyba, że chciałbyś pozbyć się trochę wody i poprawić wygląd sylwetki na chwilę, np. do jakiejś sesji zdjęciowej. Wtedy może miałby to jakiś sens. W tej chwili dłuższy okres redukcji tkanki tłuszczowej w nowym cyklu treningowym, lub też wejście na dodatni bilans energetyczny. Poziom tkanki tłuszczowej jest na tyle niski, że jak najbardziej można budować dobrej jakości mięśnie.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja miejscowa jest możliwa

Następny temat

Redukcja tkanki tłuszczowej - porady

swieta
Polecane artykuły