Mięsień zębaty przedni (łac. musculus serratus anterior) - położony na bocznej ścianie klatki piersiowej, płaski, czworokątny mięsień, należący do grupy powierzchownych mięśni klatki piersiowej. Jest jednym z największych mięśni u człowieka.
Moje pytanie jest następujące, jakie ćwiczenia wykonywać by uwidocznić te mięśnie? Ogólnie gram w piłkę nożną i chciałbym poprawić trochę swoją sylwetkę (nie marzy mi się postura "koksa"). Mam 3 treningi ogólnorozwojowe, dużo biegania, teraz w zimę również obwód stacyjny na sali sportowej (ćwiczenia z piłkami lekarskimi, skakanka, drabinka, materace, płotki). Dostęp do siłowni 2x w tygodniu, więc prosił bym o ćwiczenia które mógłbym robić również po treningach, lub w dniach wolnych w domu.
Korzystając z okazji zapytania ludzi którzy "siedzą" w tym temacie, prosił bym o poradę, często po szkole wracam do domu i jestem kompletnie "zajechany", bez mocy, włączam TV i zasypiam po 15 minutkach :/, co poradzicie, jakaś odżywka która dałaby mi trochę power'a na treningach i po nich?
Zmieniony przez - cyna7 w dniu 2010-01-16 16:37:16