Mam nie typowy problem.Chcę brać mega massa i kreatynę a tu pojawił się problem.Mianowicie : Mega massa trzeba robić z mlekiem i pić go od razu po treningu.Kreatyny nie można mieszać z mlekiem bo są w nim tłuszcze,ale też trzeba pić ją bezpośrednio po treningu.Jak połączyć te dwa suplementy żeby było dobrze ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Boczek17 archeologu po co odkopujesz stary tamat? nie masz pojecia o odzywianiu a lapiesz sie za suple ? To tak jakbys spytal sie czy mozesz zjesc kanapke z serkiem! Zacznij jesc a nie lapiesz sie za proch
Wozny1992 powinno wydawac sie Tobie ze nie powinienes doradzac jak nie masz zielonego pojecia
pozdro
Zmieniony przez - Yakumo w dniu 2009-05-08 11:38:47

Wozny1992 powinno wydawac sie Tobie ze nie powinienes doradzac jak nie masz zielonego pojecia

pozdro
Zmieniony przez - Yakumo w dniu 2009-05-08 11:38:47
Po kontuzji, wracam małymi kroczkami do formy :)
...
Napisał(a)
pij mleko odtluszczone... a nie mozna go wymieszac rowniez z woda?? chyba tez... ja bym zrobil tak: kretka zaraz besposrednio po treningu a odzywka z 20 min po kretce z woda lub odtluszczonym mlekiem...
...
Napisał(a)
Mega Mass rozpuszcza się tylko w mleku.Jak próbowałem z wodą to się wogóle nie chciało rozpuścić i mega mass osiadał na dnie.Jak wypiję 20 minut po treningu to minie ten czas kiedy organizm najbardziej magazynuje glikogen :/
Lepiej się jeszcze upewnię jak jest z tym odtłuszczonym mlekiem ale chyba nie będzie to dobry pomysł ponieważ mega mass zawiera witaminy które rozpuszczają się tylko w tłuszczach :/ piszcie dalej,narazie nikt mi nie pomógł :/
Lepiej się jeszcze upewnię jak jest z tym odtłuszczonym mlekiem ale chyba nie będzie to dobry pomysł ponieważ mega mass zawiera witaminy które rozpuszczają się tylko w tłuszczach :/ piszcie dalej,narazie nikt mi nie pomógł :/
...
Napisał(a)
Jezeli masz wiecej pieniadzy kup Carbo/Dextro Juice, jak troche mniej to glukoze w spozywczaku 400g za 2,5zl, i tego uzywaj jako transporter kreatyny/'wyrzucacz insuliny
'
A mass xxl nadaje sie jako posilek potreningowy, 30minut po kretce.

A mass xxl nadaje sie jako posilek potreningowy, 30minut po kretce.
http://www.sfd.pl/temat253001/ <-- Dla nowych silaczy
...
Napisał(a)
Mysle ze przesadzasz z tym mlekiem sam zakladalem wlasny art z zapytaniem o mleko co prawda nie w diale odzywki bo to bylo zwiazane z odzywiniame ale i tak trzymam sie ze mozesz z mlekiem 0,5.
Dopóki Walczysz, Jesteś Zwycięzcą
...
Napisał(a)
wyrażaj się młodzieńcze... Kolega gi napisał o xxl, przecież mógł się przejęzyczyć na klawiaturze... Służy Ci w każdym razie pomocą, więc troszkę więcej pokory... A tak swoją drogą to mass xxl lepszy od mega massa...
pozdrawiam!
pozdrawiam!
...
Napisał(a)
kreta, po 20 minutach gainer.To o glikogenie to bzdury.
Zdr.
Zdr.
"nie znam sie na niczym co czytałem na temat ćwiczeń"
...
Napisał(a)
Dlatego że glikogen będziesz uzupełniał jeszce ladbnych kilka/kilkanaście godzin po treningu, a te kilkanaście minut nie ma zadnego znaczenia.
Okno potreningowe trwa nawet 2-3 godziny wiec..
Nie przesadzajmy
Zdr.
Okno potreningowe trwa nawet 2-3 godziny wiec..
Nie przesadzajmy

Zdr.
"nie znam sie na niczym co czytałem na temat ćwiczeń"
...
Napisał(a)
Dzięki za radę ! Zastosuję się :) ( ****a chyba wykupię abona i zacznę sogi dawać bo takim ludziom się należą ) pozdrawiam
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!