SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mati - Wiosna 2022

temat działu:

Przygotowanie do zawodów

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 405069

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51561 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
SalvatoreLucania
Skrobia w jakiej formie spozywana Mati?
Szczerze nigdy jej nie uzywalem
. Skrobia czasem do omletów ale najczęściej w formie budyniu z wpc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3964 Napisanych postów 4473 Wiek 41 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 182558
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51561 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Przepis przewijal się tu setki razy :p ja robię tak że w szejkerze mieszam skrobię +wpc a następnie powoli wkewam to do wrzątku przy okazji blenduje żeby grudek nie było. Na 50 g skrobi gotuje ok 400 ml wody
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3186 Napisanych postów 15855 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 887173
Mati! Przypomniało mi się właśnie, że pytałeś ostatnio o krem grzybowy z pulpetami :D Wstawię Ci przepis do dziennika to nie zgubisz!

Składniki:
500 gramów chudego mięsa z szynki wieprzowej
500 gramów grzybów leśnych np. borowików, podgrzybków, kurek
1 cebula
1 ząbek czosnku
porcja włoszczyzny
5 szt ziela angielskiego
listek laurowy
pieprz
sól
100 ml śmietany (18%)

Krem:
Włoszczyznę wrzucamy do garnka, dodajemy przyprawy, zalewamy wodą (ok 2 litry) i gotujemy wywar warzywny ok 30 min.
W tym czasie cebule kroimy w kostkę i szklimy dodając do niej czosnek przeciśnięty przez praskę i oczyszczone, pokrojone w kawałki grzyby.
Z wywaru możemy teraz usunąć kolorowe warzywa lub zostawić je do zmiksowania.
Do wywaru dodajemy grzyby z cebulą i gotujemy wszystko ok 10 min.
Wyławiamy ziele angielskie i liść laurowy.
Zabielamy śmietaną i miksujemy na gładki krem.
Podajemy udekorowany listkami tymianku lub pietruszki.

Pulpety:
Mięso mielone doprawiamy według własnego widzimisię i formujemy z tego malutkie pulpeciki.
Uformowane pulpety gotujemy w bulionie (1,5l wody + kostka rosołowa) około 15 minut.
Nastepnie ugotowane pulpety wrzucamy na patelnie i obsmażamy z każdej strony i dorzucamy do wcześniej przygotowanego kremu grzybowego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51561 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Wielkie dzięki Lasican!!! Na dniach będę próbował zrobić. spróbuje tylko zamiast śmietany dać jogurt naturalny dla testu, chociaż w dnt ze śmietana tez będzie idealnie :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3186 Napisanych postów 15855 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 887173
Nie ma sprawy!
No ja właśnie powiedziałem Mamuśce żeby dała śmietane bo to DNT a tam trochę więcej fatu więc jak wziąłem szynkę + śmietanę to idealnie mi się zgrało z fatem na 2 posiłki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MARIAN 17 IFBB PRO
Ekspert
Szacuny 10650 Napisanych postów 30005 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 609925
MatiMlody
Przepis przewijal się tu setki razy :p ja robię tak że w szejkerze mieszam skrobię +wpc a następnie powoli wkewam to do wrzątku przy okazji blenduje żeby grudek nie było. Na 50 g skrobi gotuje ok 400 ml wody


czesto robie identycznie, albo nawet zamaist wpc to samo kakao naturlane i cynamon i tez kosa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51561 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
02.10 pull
1. Rack pull 200x6 160x12
2. Drążek szeroko 2xccx11
3. Drążek neutral 2xccx7,8
4.wioslo tbar 65x11 75x8
5.sciaganie z Góry podchwyt 2x87x8,9
6. Hammer szeroko nachwyt 3x muscleround 30
7. Face pull 3x20x28
8. Odwrotny Butterfly 61x20 47x22
9. Szrugsy na smithiie 2x25z15
Brzuch i 30 min cardio
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
prz1993 Zawodnik IFBB
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 21503 Napisanych postów 30764 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 870112
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3964 Napisanych postów 4473 Wiek 41 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 182558
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Justyna Lipicka-Fitness Sylwetkowe 2017

Następny temat

Jędrzej Pietz - Przygotowania na 2021

WHEY premium