Szacuny
11126
Napisanych postów
51319
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Czesc mam do was taka sprawe.
Potrzebuje masy ale nie jest to taka prosta sprawa bo lubie jezdzic rowerkiem codziennie ok 80km :), a pozatym nie mam sklonnosci do tycia. Doradzcie mi co powinienem jesc i co kupic zeby masa przynajmniej w niewielkim stopniu skoczyla. Powiedzcie moze jaka odzywke kupic i czy przy takich "parametrach" mam szanse zwiekszyc swoja mase (wystarczy z 7 kg).
Bo cos mi sie zdaje ze codzienna jazda na rowerze ektomorfika nie wrozy dobrze i zeby zlapac niewielka ilosc kilogramow bede musial zrezygnowac z jazdy :(
Szacuny
11126
Napisanych postów
51319
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
no pojde za wasza rada i bede ostro wp***
Potrzebuje wagi i jak bym przytyl nawet
2 kg/miesiac to bym sie cieszyl.
A moze rozpiszecie mi jakas diete, aha i jeszcze cos mam 500g kreatyny
(moze sie przyda).
Walcie o wszystkim po czym mozna przytyc, a wyprobuje wszystko ( nawet na raz Nie chodzi mi tu o czysta mase ja potrzebuje wagi a przy wzroscie 176 cm 59kg (to tragedia)
Szacuny
11126
Napisanych postów
51319
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
nie chce cie martwic, ale w twoim przypadku przybraine na masie moze stanowic problem. z tego co piszesz, to masz budowe genetyczna niezbyt odpowiednia do tycia. ale moze sie myle.
teoretycznie jest tak, ze jedzac wiecej niz sie spala, powinno sie przybierac na masie. powinienes jesc 6 posilkow mniejszych zamiast np. 3 duze. Posilki powinnny sie skladac z duzej ilosci weglowodanow i bialek. Jedz zamiast typowych kolacji (czyli kanapki itp. ) potrawy ryzowe lub makarony.
Szacuny
11126
Napisanych postów
51319
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
genetyka nie znaczy az tak duzo...Zastanow sie czemu Kate Moss wazy 50 kilo a Musashimaru 250...>>>>gulasz czamko i 5 kilo ryb i innych morskich stworow jest odpowiedzią...
Szacuny
17
Napisanych postów
1559
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
15619
To prawda jazda na rowerze Ci nie pomoże ale lepsze to niż np. skłonność do tycia endomorfika.
Na Twoim miejscu oprócz dużej ilości jedzenia w postaci małych posiłków dołożyłbym jeszcze gainera ze 2 porcje po 150g dziennie rozuszczone w mleku. Wystarczy nawet Olimp. Przypuszczam że utyć nie masz szans a ilośc kalorii ma w Twoim przypadku kluczowe znaczenie.
Szacuny
11126
Napisanych postów
51319
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Olej rowerek - jedz kiełbase i pij dużo chłodnego, jasnego, letkiego pifka !
Do tego smażona cebulka i jakieś fryteczki albo świeżutki stek....mniammmmm
Yo !
To jo leca na pifko na przeciwko,
tam jest mały bar,
wypije tam pifka dwa.....