Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
64
Cześć,
po wakacjach stwierdziłem że czas wejść wreszcie na mase i z moich startowych 76kg przy wzroscie 189 chciałbym wejść wreszcie w okolice narazie nie jestem pewien 85/83 kg. Z siłownią jestem już mocno zaprzyjaźniony, poważny staż 1.5 roku wczesniejszego chodzenia raczej nieumiejetnego rok, i jest to moja jakakolwiek pierwsza masa. Problemem jest to że aktualnie przy 79.1kg zauważam już pierwsze problemy z wyglądem sylwetki (głównie ubytek widoczności szczęki). Czy jest jakiś sposób żeby temu zaradzić, coś zrobić lepiej żeby czuć się dobrze w swoim ciele? (aktualnie mam całkiem zjazd pewności siebie) + czy jest jakiś sposób na lepsze nastawienie do jedzenia? Prowadzę bardzo aktywny tryb życia i nie potrafię najzwyczajniej w świecie tego przejeść.
Pozdrawiam! :D
Szacuny
1020
Napisanych postów
5417
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
137072
Widzę tu niespójność. Albo masz problemy z przejedzeniem nadwyżki albo zalewasz się. I co to znaczy UBYTEK WIDOCZNOŚCI SZCZĘKI? Jeśli masz tak aktywny tryb życia jak mówisz powinna iść czysta masa.
Albo wkręcasz sobie to zalewanie się albo niedosypiasz i przez kortyzol łapiesz wodę. Generalnie jesteś wysoki i to, że przytyłeś 3 kg od początku masy nie powinno Cię zalać.
Ile śpisz dziennie godzin? Pilnujesz spożywanego makro?
,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".