Szacuny
0
Napisanych postów
0
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
434
Witam, od dwóch miesięcy regularnie ćwiczę na siłowni. Wcześniej był to trening split, jednak teraz od dwóch tygodni lecę na planie FBW 3x w tygodniu.
Trochę podłapałem techniki i dzisiaj zrobiłem prawie maksa na martwym ciągu z pasem, czyli 100 kg. Czy może mi się to w jakiś sposób odbić w późniejszym czasie?
Dodam, że mam 15 lat, 66kg/174cm wzrostu.
Moim drugim pytaniem co mam zrobić jeśli boli mnie nadgarstek głównie przy ćwiczeniach na biceps, próbowałem na gryfie prostym, łamanym i na sztangielkach. Na sztangielkach przy supinacji ból jest najgorszy, używam stabilizatorów na nadgarstki.
Szacuny
17422
Napisanych postów
130932
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1454923
Ale ona przejmują prace mięśni, zamiast wzmacniać to je osłabiasz, w tym wieku one są zbędne, widocznie je zakładałeś bo nadgarstki puszczały, wiec to oznaka że nie byłeś gotowy a takie obciążenia.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
0
Napisanych postów
0
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
434
Dokładnie przy tym pierwszym ruchu co jest na filmie ból nadgarstka jest odczuwalny. Będę smarować maścią, a na treningu odpuszczę sobie ćwiczenia przy których występuje ból.
Szacuny
30063
Napisanych postów
20885
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
272384
Ja zrezygnowałem z MC - robilem od 3 lat na kazdym treningu pleców - kilka razy dawalem technikę do oceny i wiele osób stwierdzilo że jest dobrze z technika ( ciężary były raczej niskie +- 70kg 10/12)- kilka miesięcy temu coraz częsciej pojawiały się bóle dolnego odcinka kregosłupa + dziwne bóle kości ogonowej ( bóle raczej lekkie ale codzienne i nawracające ) na poczatku myślałem że od spania bo akurat zmieniłem materac - bole nie mijaly. Zrezygnowałem z mc a w jego miejsce wprowadziłem dodatkowe wiosło i po 2 tygodniach ból ustepował i aktualnie nie ma go wcale od dłuższego czasu .W przyszłości nie mam w planach powrotu do martwego :)