...
Napisał(a)
Witam. Po martwym ciągu boli mnie odcinek ledzwiowy. Czy to normalne czy robie to zła techniką?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Obejrzałem dużo odcinków z tego, jak wykonać poprawnie, trafiłem na jeden dobry i zapisałem sobie, co mam robić:
rowno ze środstopiem(blisko piszczeli), stabilizacja calego ciala - posladki(spięte), nogi, wkrecanie stop,
sciagamy lopatki, ustawiamy szyje - sciagniecie brody, kolana na zewnatrz, ruch lamania sztangi
Zmieniony przez - ObitoPlay w dniu 2016-04-29 11:50:25
rowno ze środstopiem(blisko piszczeli), stabilizacja calego ciala - posladki(spięte), nogi, wkrecanie stop,
sciagamy lopatki, ustawiamy szyje - sciagniecie brody, kolana na zewnatrz, ruch lamania sztangi
Zmieniony przez - ObitoPlay w dniu 2016-04-29 11:50:25
...
Napisał(a)
A skąd my mamy wiedzieć jaka masz technikę. To nie zakwasy? Odpuść mc na jakieś dwa trening. Pooglądaj na yt filmiki jak się robi
...
Napisał(a)
Jezeli dopiero zacząłes przygode z martwym ciągiem to normalne. Miesnie dostaja w dupe szczegolnie prostowniki znajdujace sie w odcinku lędźwiowym i taki oto efekt. Poboli przestanie, ale uwazaj na poprawna technike bo to ćwiczenie jest bardzo skomplikowane ;p.
...
Napisał(a)
Tak wiem. Dużo filmików oglądałem na temat techniki i wykonuje to ćwiczenie dobrze, przynajmiej tak myślę:) dzięki.
...
Napisał(a)
Tak mysle jest ciezkie do okreslenia. Najlepiej wykonuj przy lustrze i obserwuj swoje cialo, to najlepszy sposób na kontrole techniki. (Lustra tak zebys widzial sylwetke od boku) .
...
Napisał(a)
youtubecn11Tak mysle jest ciezkie do okreslenia. Najlepiej wykonuj przy lustrze i obserwuj swoje cialo, to najlepszy sposób na kontrole techniki. (Lustra tak zebys widzial sylwetke od boku) .
Nie do końca zgodze się że jednoczesne robienie mc i patrzenie ze skręconą głową o 90st w bok jest dobre, bo może dojść do nadwyrężenia odcinka szyjnego. Głowa powinna być skierowana do przodu aby kręgosłup na całym odcinku zachowywał prawidłową krzywiznę. Lepiej byłoby jakbyś sfilmował swój MC z boku i ocenił technikę na filmie.
...
Napisał(a)
tak, patrzenie w bok podczas wykonywania mc to jeden z głupszych pomysłów. Tylko ocena kogoś obeznanego pomoże. Możesz nagrac i wrzucić tutaj.
...
Napisał(a)
Nie przesadzajmy na pewno nie ma takiego ciężaru żeby nie mógł zobaczyć czy trzyma proste plecy przy powtórzeniu. :) nie mowie ze cały czas ale zerkac od czasu do czasu podczas serii rozgrzewkowej.
...
Napisał(a)
ciężar nie ma znaczenia, w trakcie wykonywania mc głowa powinna być prosto, wzrok przed siebie.
...
Napisał(a)
No właśnie czsami zerkne na szybę obok i latrzr2 czy nje robie kociego grzbietu.
Poprzedni temat
REDUKCJA -RECOMP Z FBW I INTERWAŁAMI PRZY LOW CARB
Następny temat
Trening Ektomorfika!
Polecane artykuły