W najnowszym wywiadzie z Markiem Colemanem dla sherdog.com, Mark powiedział, że jego 40-letni organizm jest jeszcze w bardzo dobrej formie.
“To pytanie jest mi bardzo często zadawane - powiedział Mark. Czuję się dobrze, a moje ciało jest w bardzo dobrej formie."
Coleman wspominał także o jego pierwszej walce z Shogunem, oraz zapowiedział, że chce walczyć z Shogunem w stójce. Oczywiście piszemy tu o rewanżu tych dwóch zawodników, do którego dojdzie podczas gali UFC 93.
“Shogun chce żebym mówił, że miałem farta. Ale nie będę tak robił. Wygrałem zasłużenie - to ja go sprowadziłem do parteru, a on ze swojej winy źle wystawił rękę. Tworzysz swój własny los w tym sporcie…
Trenuje już techniki bokserskie od 10-12 lat, i całkiem dobrze idzie mi na treningach. Lecz gdy wchodzę do ringu, wracam do mojego stylu bazowego czyli zapasów. Jeśli będę chciał obalić Shoguna - zrobię to, jednakże Shogun jest bardzo niebezpieczny na ziemii. Spróbuję walki w stójce z Shogunem, jeśli coś pójdzie nie po mojej myśli, zmienię płaszczyznę walki."
www.fight24.pl