SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mam problem na osiedlu/w szkole - pisać tylko tu! vol. 2

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 212569

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 25 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 643
Po pierwsze: Ile trenujesz? Jesli gość ma nad toba 20 lat doświadczenia to wynik jest normalny.

Po drugie: Czy kiedy instruktor przy świadkach poprosił żebyś mu przyje...znaczy uderzył go, to walnąłeś z całej siły czy bałeś sie że go trafisz i powstrzymywałeś się z szybkością ciosu? Oczywiście, że to drugie.

Po trzecie: Zawsze znajdzie sie ktoś szybszy, silniejszy, bardziej doświadczony. Skoro długo trenujesz, jeździsz na zawody i ogólnie dobrze ci w twoim klubie to nie ma sensu zmieniać go dlatego, że gość który żyje z nauczania samoobrony cie pokonał.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 24 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 104
witam. Mam problem ponieważ w piątek pewnie przyjdzie mi bić się z pewnym gościem troche go znam jest wyższy troche odemnie i ciezszy minimum +20kg jak nie 30 .. Cwicze krav mage od jakiś 4 miesięcy lecz nie wiem co robić iść o 15 i bić sie ? tylko jak z wiekszym ? walki nie unikne bo tak to prędzej czy później mnie gdzieś złapie ale wtedy może pomyśleć że wtedy sie bałem i być zbyt pewnym siebie ? wiem że miał jakąś operacje z wrzodami może to jakiś + dla mnie.Tak więc pytanie do was jaką najlepiej obrać taktyke i czy lepiej iść w piątek czy czekać jak przyjdzie ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 256 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1413
Nie idź o 15. Idź o 16. Pokaż mu, że to ty stawiasz warunki:D A tak na poważnie: chodzisz na KM i jeszcze się zastanawiasz? Z tego co wiem, to pierwszą zasadą KM dotyczącą obrony jest unikanie niebezpiecznych miejsc. A miejsce bójki do takich chyba należy? Odpowiadając na Twoje ostatnie pytanie: poczekaj sobie. Może mu przejdzie, może rodzice dadzą mu szlaban. A jeśli mu nie przejdzie- uważam, że zasady KM wyczerpują temat Twojego problemu.
1

Yebać, karać, nie wyróżniać!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 25 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 643
I jak poszło? Była ta bójka czy nie?
Pochwal się niezaleznie od wyniku
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 24 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 104
nie poszedłem szukali mnie po osiedlu w 5 .. za pare dni raczej nie unikne tej walki ..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
QUEBLO Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2397 Napisanych postów 30485 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 269882
cały czas w 5 chodxzić nie będą ;)

"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
i co wtedy ?;d
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
QUEBLO Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2397 Napisanych postów 30485 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 269882
będziesz miał większą szansę

"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 191 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2371
Witam mam takie pytanie , ogólnie akcja jest taka , pewien "znajomy" pobił i okradł mojego brata (brat nie miał za bardzo szans sie obronić ponieważ jest w trakcie rehabilitacji bardzo mało sprawny). Wszystko działo się za granicą - sprawa została odrazu zgłoszona na policje obdukcja i tak dalej. Gośc odrazu na 2 dzień uciekł do Polski czy w takim wypadku uniknie odpowiedzialności ??.

Nie moge przeboleć tego ze rzucił się na bezbronnego człowieka chodzącego o kulach a najgorsze jest to ze cieżko będzie w Polsce o jakies prawne konsekwencje czy na moim miejscu szukaliscie sami zemsty ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 145 Napisanych postów 2284 Wiek 35 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 24765
Ja poszedłbym na policję. Nie wiem, jak dokładnie wyglądają kwestie formalne, ale to chyba nie jest tak, że facet uniknie odpowiedzialności, bo jest już w Polsce.

Mnie się wydaje, że 1)po zatrzymaniu na terytorium RP zostanie odstawiony do Niemiec i tam się już nim "zaopiekują" 2) sprawa zostanie przekazana polskiej prokuraturze i będzie sądzony tutaj.

Art.*109. *Ustawę karną polską stosuje się do obywatela polskiego, który popełnił przestępstwo za granicą

Art.*111.*§*1.*Warunkiem odpowiedzialności za czyn popełniony za granicą jest uznanie takiego czynu za przestępstwo również przez ustawę obowiązującą w miejscu jego popełnienia.
§*2.*Jeżeli zachodzą różnice między ustawą polską a ustawą obowiązującą w miejscu popełnienia czynu, stosując ustawę polską, sąd może uwzględnić te różnice na korzyść sprawcy.
§*3.*Warunek przewidziany w § 1 nie ma zastosowania do polskiego funkcjonariusza publicznego, który pełniąc służbę za granicą popełnił tam przestępstwo w związku z wykonywaniem swoich funkcji, ani do osoby, która popełniła przestępstwo w miejscu nie podlegającym żadnej władzy państwowej.

Art.*112.*Niezależnie od przepisów obowiązujących w miejscu popełnienia czynu zabronionego, ustawę karną polską stosuje się do obywatela polskiego oraz cudzoziemca w razie popełnienia:
1) przestępstwa przeciwko bezpieczeństwu wewnętrznemu lub zewnętrznemu Rzeczypospolitej Polskiej,
2) przestępstwa przeciwko polskim urzędom lub funkcjonariuszom publicznym,
3) przestępstwa przeciwko istotnym polskim interesom gospodarczym,
4) przestępstwa fałszywych zeznań złożonych wobec urzędu polskiego,
5) przestępstwa, ]

Zmieniony przez - Ashardon w dniu 2014-08-23 20:37:20
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Gala Boxing Night 15 Czerwiec !! - Darmowa transmisja HD

Następny temat

Czy obecnie służba w wojsku się opłaca?

nutloveb