Witam serdecznie !
Jestem Mikołaj, mam 20 lat (ur. grudzień 1993). Pierwszy raz wszedłem na siłownię około 5 lat temu ważąc nieco ponad 60kg. Praca nad sylwetką sprawia mi niesamowitą przyjemność i nie zamierzam z tym skończyć. Plan startów w zawodach to dla mnie konkretny bodziec, by jeszcze mocniej trenować i się rozwijać. Celem są debiuty 2015. Teraz konkrety:
Wzrost: 180cm
Waga: obecnie 92,1kg na czczo
Dieta:
Obcinam źródła tłuszczu właściwie do 0 i zostaje jedynie z produktów białkowych/węglowodanowych. Celem tego zabiegu jest nakręcenie apetytu/łaknienia, bo w tej chwili jest słabo, a jeśli na dniach mam rozpoczynać kolejny etap budowy masy to trzeba się liczyć z coraz większą ilością jedzenia.
Kcal: około 2700
Białko: 285g pochodzenia zwierzęcego
Tłuszcz: 30g
Węglowodany: 300g
Przykładowy jadłospis:
1 posiłek: 300g białek z jaj + 20g whey + 150g płatków owsianych
2 posiłek: 200g fileta z indyka + 50g ryżu brązowego
3 posiłek: 200g fileta z indyka + 50g ryżu brązowego
TRENING (bezpośrednio po treningu 30g whey + 40g carbo)
4 posiłek: 200g fileta z indyka + 50g ryżu brązowego
5 posiłek: 200g fileta z indyka + 50g ryżu brązowego
6 posiłek: 200g fileta z indyka
+ warzywa których nie wliczam w bilans
Trening:
Poniedziałek - barki + triceps
Wtorek - plecy
Czwartek - klatka + biceps
Piątek - nogi
+5x 40min aerobów w tygodniu, sesje wykonuję w porach różnych, zależnie od mojego rozkładu zajęć
Nie rozpisuję konkretnego planu z uwzględnieniem ćwiczeń, ilości serii/powtórzeń itd. z tego względu, że właściwie co trening się to zmienia. Podam natomiast ogólne założenia mojego treningu na obecnym etapie redukcji. Stosuję różnego rodzaju serie łączone/superserie, skracam nieco przerwy wypoczynkowe względem okresu budowania masy. Ponadto staram się nie schodzić poniżej 8-10powtórzeń i skupiam się mocniej na technice. Uwzględniam w treningu również dropsety/regresy, które mocno mnie pompują, bardzo sobie cenię te metody.
Oczywiście to tylko zarys, najlepiej będzie śledzić rozpiski moich treningów na bierząco i wtedy można jakieś wnioski wyciągnąć.
Na koniec bardzo chciałem podziękować za chęć pomocy w przygotowaniach. To mój debiut w tej dziedzinie, więc taka pomoc jest dla mnie bardzo cenna.
Życzę powodzenia reszcie uczestników !
pozdro !
Zmieniony przez - arnold69 w dniu 2014-05-24 11:55:12
Jestem Mikołaj, mam 20 lat (ur. grudzień 1993). Pierwszy raz wszedłem na siłownię około 5 lat temu ważąc nieco ponad 60kg. Praca nad sylwetką sprawia mi niesamowitą przyjemność i nie zamierzam z tym skończyć. Plan startów w zawodach to dla mnie konkretny bodziec, by jeszcze mocniej trenować i się rozwijać. Celem są debiuty 2015. Teraz konkrety:
Wzrost: 180cm
Waga: obecnie 92,1kg na czczo
Dieta:
Obcinam źródła tłuszczu właściwie do 0 i zostaje jedynie z produktów białkowych/węglowodanowych. Celem tego zabiegu jest nakręcenie apetytu/łaknienia, bo w tej chwili jest słabo, a jeśli na dniach mam rozpoczynać kolejny etap budowy masy to trzeba się liczyć z coraz większą ilością jedzenia.
Kcal: około 2700
Białko: 285g pochodzenia zwierzęcego
Tłuszcz: 30g
Węglowodany: 300g
Przykładowy jadłospis:
1 posiłek: 300g białek z jaj + 20g whey + 150g płatków owsianych
2 posiłek: 200g fileta z indyka + 50g ryżu brązowego
3 posiłek: 200g fileta z indyka + 50g ryżu brązowego
TRENING (bezpośrednio po treningu 30g whey + 40g carbo)
4 posiłek: 200g fileta z indyka + 50g ryżu brązowego
5 posiłek: 200g fileta z indyka + 50g ryżu brązowego
6 posiłek: 200g fileta z indyka
+ warzywa których nie wliczam w bilans
Trening:
Poniedziałek - barki + triceps
Wtorek - plecy
Czwartek - klatka + biceps
Piątek - nogi
+5x 40min aerobów w tygodniu, sesje wykonuję w porach różnych, zależnie od mojego rozkładu zajęć
Nie rozpisuję konkretnego planu z uwzględnieniem ćwiczeń, ilości serii/powtórzeń itd. z tego względu, że właściwie co trening się to zmienia. Podam natomiast ogólne założenia mojego treningu na obecnym etapie redukcji. Stosuję różnego rodzaju serie łączone/superserie, skracam nieco przerwy wypoczynkowe względem okresu budowania masy. Ponadto staram się nie schodzić poniżej 8-10powtórzeń i skupiam się mocniej na technice. Uwzględniam w treningu również dropsety/regresy, które mocno mnie pompują, bardzo sobie cenię te metody.
Oczywiście to tylko zarys, najlepiej będzie śledzić rozpiski moich treningów na bierząco i wtedy można jakieś wnioski wyciągnąć.
Na koniec bardzo chciałem podziękować za chęć pomocy w przygotowaniach. To mój debiut w tej dziedzinie, więc taka pomoc jest dla mnie bardzo cenna.
Życzę powodzenia reszcie uczestników !
pozdro !
Zmieniony przez - arnold69 w dniu 2014-05-24 11:55:12
Zgodny z regulaminem.
Krzysztof Piekarz
stąd ten cały pomysł o wycince... ale biorę pod uwagę Twoją opinię, że należy skupić się na budowaniu mięśni, więc chcę jak najszybciej do tego wrócić. Jeśli są jeszcze jakieś uwagi to śmiało proszę pisać, może być też na priv co by dziennik nie wyglądał jak konwersacja hehe