Szacuny
1
Napisanych postów
38
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
227
witam ! mam problem...mianowicie chodzi mi o masło orzechowe...jestem na dobrej diecie redukcyjnej...cwicze na siłowni i do tego dorzuciłem aeroby... chce pozbyc sie tłuszczu.... czy masło orzechowe mozna dorzucic do diety? słyszałem, ze aby spalac tłuszcz potrzebne jest spożycie tłuszczu, ale zdrowego..a to masło...zawiera taki tłuszcz.
dziekuje za odp
pozdrawiam !!
Szacuny
2
Napisanych postów
74
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
5103
Orzechy ziemne (a właśnie je znajdziesz w maśle orzechowym dostępnym w bio-marketach) to źródłó głównie Omega-6. Celem powinno być zwiększenie udziału Omega-3 w diecie, które faktycznie odgrywają bardzo ważną rolę w diecie redukcyjnej. Ich źródłem są: łosoś, sardynki, śledź, orzechy włoskie.
Szacuny
1
Napisanych postów
38
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
227
dzięki za odpowiedzi.
czyli w ogóle zapomnieć o maśle orzechowym? nie dorzucac do diety go?
ellis... deficyt staram się robić.
a co do omega 3 to łykam 4 kaps. dziennie tego specyfiku.
to w ogóle mam nie spożywać zadnych tłuszczów? słyszałem, że aby spalać tłuszcz trzeba go dostarczać organizmowi, ale tylko ten zdrowy, czyli jak mam go dostarczyć to w jaki sposób?
dzieki i pozdrawiam !!
Szacuny
126
Napisanych postów
4616
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
53303
Chyba nie zdajesz sobie sprawy jaki wpływ na zdrowie, kompozycję ciała(proporcję między tkanką tłuszczową, a mięśniową) wydolność treningową może mieć właściwa ilość tłuszczu w diecie.
`Musisz jeść tłuszcz by spalać tłuszcz` - to stare kulturystyczne powiedzenie, które chyba powstało w czasach, gdy wszyscy myśleli, że tłuszcz zjadany = tłuszcz odłożony. Najwidoczniej już wtedy niektórzy kulturyści wiedzieli, że coś jest nie tak w tym równaniu. Dziś nie mamy wątpliwości, że jest błędne
Poczytaj o tym w postach podwieszonych. Czy dany tłuszcz jest zły to zależy od reszty diety, tłuszcze trans są zawsze złe
Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-01-03 16:27:18