SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mój plan na ćwiczenie, proszę o sprawdzenie czy jest dobry

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2711

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 466 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 4374
Witam

Jestem tu nowy więc cześć Wam wszystkim ;]

No więc tak, mam 170 cm wzrostu, ważę 67 kg. Tak na "serio" trenuję około 2-3 miesiące - na siłowni. Wcześniej trenowałem 2 razy na siłowni (mam siłownię w szkole, w pobliżu miejsca zamieszkania niestety nie) i raz w domu (mam 2 hantle po 5 kg - wiem, że mało :P ). Od tygodnia trenują 3 razy na siłowni (poniedziałek, środa, piątek), we wtorki,czwartki i soboty biegam (około 40-50 min), a zaraz po tym rozciągam się. W niedziele mam wolne :P.

Staram się dobrze odżywiać, jem produkty z dużą zawartością białka, węglowodanów, witamin. Nie piję alko :P i dużo śpię.

Mój plan na siłowni:
- Rozgrzewka (wiadomo, bieganie, skręty tułowia itp.)
- Pompki do tyłu (nie wiem jak to się fachowo nazywa) z obciążeniem 20 kg - 15/10 razy,
- Wyciskanie sztangi 50 kg - 10/8 razy (max biorę 60 kg),
- Modlitewnik 28 kg - 13/10 razy
- Atlas - siedząc przyciąganie drążka (na 8 poziomie) - nie wiem jak to się dokładnie to nazywa :) 10/8 razy,
- Atlas stojąc - na 3 poziomie łokcie przy tułowiu, uginanie przedramion 8/5 razy,
- przyciąganie drążka do poziomu klatki siedząc, przed klatkę i za plecy 10/10 razy
- Nie wiem jak to się nazywa :P ale postaram się napisać tak mniej więcej - siedzę, ręce mam szeroko (jest to maszyna) i złączam ręce przed głową, mam nadzieję, że domyślicie się o co chodzi,
- unoszenie nóg w zwisie 15/10
- brzuszki 20/20
- brzuszki ze skrętami 10/10
- prostowanie nóg na maszynie 10/10
- przysiady ze sztangą 30 kg 10/10

Sorry, że niektóre ćwiczenia tak opisane, ale nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa :)

Jeszcze dodam, że chcę trochę przybrać na masie, klatkę mieć trochę szerszą, brzuch też, i później siła i rzeźba.

Z góry dzięki :)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6123 Napisanych postów 61642 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 766880
Przyjacielu jeśli chcesz przybrać na masie to bieganie niezbyt wskazane .\

Plan chaotyczny trochę

Przeczytaj posty o treningu ACT i spróbuj go dostosować do mozliwości sprzętowych i daj do oceny

pozdro

Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 466 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 4374
A to, że ćwiczę pon, śr, piątek, a wtorek, czwartek sobota bieganie i rozciąganie to dobrze? Bo biegam po to, aby trochę nabrać kondycji, i rozgrzać dobrze mięśnie przed rozciąganiem.

ACT - czyli rozumiem mam robić po kolei wszystkie cwiczenia? Czyli tak w skrócie np. Sztanga 10 pow. modlitewnik 10 pow itp. Tak? Taki obwód?

Zmieniony przez - draqo w dniu 2008-02-19 18:49:36
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 500 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 10030
A wiece tak. Nie cwicz tak duzo na atlasie, wiecej na sztandze i hantlach. Sam cwiczylem na atlasie sporo, a potem przezycilem sie na sztagne - spora roznica jak dla mnie. Oczywiscie pozytywna.

Aha. Ja bym Ci propopnowal FBW, albo MASS Michaila :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
FBW, albo MASS Michaila?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Nom, :) Sam cwicze FBW i jestem bardzo zadowolony z efektów. Zanim zaczalem trenowac bralem na klatke z wysilkiem 20 kg xD w tej chwili z wyslilkiem biore 50kg. W sumie cwicze cos ponad miesiac bez zadnych odzywek, kreatyn itp. W masie tez mam zadowalajace efekty. Jak po 3 tygodniach spojrzalem w lustro, to sie bardzo zdziwilem i jeszcze bardziej ucieszylem :)

Poczytaj sobie o FBW, szczerze Ci polecam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 3023 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 13688
jak masz zamiar biegać to uwzględnij to w diecie nie będzie problemu .
co do treningu polecam FBW lub system mass

-
jak ćwiczysz na masse to tylko wolne ciężary (sztanga sztangielki )

Zmieniony przez - zabisko w dniu 2008-02-19 20:31:28
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 73 Napisanych postów 6381 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 25941
Tak jak gada kolega. Tylko wolne ciezary jesli chodzi o Full Body Workout. W splicie czasami maszyny sie bardzo przydaja jednak split do FBW ma sie nijak. Reszte narazie chlopaki powiedzili jak nalezy robic.

pozdrawiam

Człowiek mógłby żyć samotnie przez całe życie,
ale o ile sam potrafiłby wykopać sobie grób ,
musiałby mieć kogoś kto go pochowa.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ok dzieki, wezmę się za FBW a jak go skończę to za ACF. Ułożę sobie cały plan i napiszę, zebyści ocenili :)

Zmieniony przez - draqo w dniu 2008-02-19 21:16:09
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 73 Napisanych postów 6381 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 25941
Wiadomo ze przy kazdym wysilku ilosc btw jak i kalorycznosc sie zwieksza. Wiec musisz to uwzglednic w diecie tym samym ilsoci kcal i poszczegolnych wartosci odzywczych pojda w gore.
Zanim dodalem posta zmieniles tresc

pozdrawiam

Zmieniony przez - _IvErSoN_ w dniu 2008-02-19 21:20:49

Człowiek mógłby żyć samotnie przez całe życie,
ale o ile sam potrafiłby wykopać sobie grób ,
musiałby mieć kogoś kto go pochowa.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Jeszcze zapomnialem dodac. Wykonuj powolne ruchy podczas unoszenia ciezarow :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

MASS - indiuk

Następny temat

MASS-Stepan88

Obnizka