Będzie to minimum 12 tygodni ostrych treningów i reżimu dietetycznego!!
Każdy z Was znajdzie tutaj szczegółowe rozpiski mojej diety,suplementacji oraz treningów.
Będą też wrzucane zdjęcia i wysokiej jakości nagrania video z treningów, tak więc będziecie mogli na bieżąco śledzić progres.
Na początku pozwolę sobie jeszcze raz podsumować ostatnie dwa lata,które poświęciłem niemal w całości budowie masy mięśniowej,cel był tylko jeden!!Zwiększyć kategorię wagową i przejść na dobre do tzw. "kulturystyki ekstremalnej" .
Do tej pory startowałem na przemian w kategorii kulturystyka do 80kg.oraz w kulturystyce klasycznej do 175cm.
SEZON 2010
Jako,że moim największym marzeniem od zawsze była kategoria 90kg.to też po ostatnich zawodach w 2010r. postanowiłem zaprzestać startów na okres dwóch lat i skupić się na solidnym budowaniu masy mięśniowej i poprawie słabszych grup mięśniowych.
Przez cały ten czas w przygotowaniu najlepszej formy pomagał mi i nadal pomaga RADEK SŁODKIEWICZ, za co jestem mu bardzo wdzięczny.
Po roku czasu,w kwietniu zeszłego roku postanowiłem sprawdzić na jakim etapie budowania masy mięśniowej znajduje się na tamtą chwilę.
Z 96kg.masy mięśniowej przygotowałem super formę na FIBO ważąc 84kg.
To był dobry znak i prognostyk na kolejny rok.
FIBO-kwiecień 2011
Po FIBO nie tracąc czasu zabrałem się z powrotem do budowania masy mięśniowej.Pod koniec zeszłego roku udało mi się dojść z wagą do 98kg.jednak była to już zupełnie inna,lepsza jakość i dosyć niski poziom tkanki tłuszczowej.
Gdzie dokładnie wystartuje cały czas nie wiadomo,jest kilka opcji, cały czas czekam na potwierdzenie od związku, mojego udziału w PUCHARZE EUROPY,który ma się odbyć 28 kwietnia w Madrycie.
Jeżeli dostanę zaproszenie to na pewno wystartuje właśnie na tych zawodach.
W innym wypadku wezmę udział w kwalifikacjach do mistrzostw europy,które odbędą się również 28 kwietnia,u mnie w Irlandii.
Być może wystartuje jeszcze gdzie indziej,czas pokaże.
Po 3 tygodniach roztrenowania od poniedziałku ostro ruszyłem z przygotowaniami do mojego powrotu na scene!!
Waga po roztrenowaniu wskazała 94kg.,zauważyłem że zeszło ze mnie sporo wody, być może ma też na to wpływ to,że odłożyłem kreatyne i póki co nie będę jej używał.
Mam nadzieję,że powrót do regularnych,ciężkich treningów powinien zaowocować w pierwszym okresie delikatnym wzrostem wagi.
Moja suplementacja będzie opierać się na takich suplementach jak:
VITARGO
BCAA TURBO JET
BCAA POWDER
L-GLUTAMINE EXTREME
SAW
ISOLATE
MULTI PACK
POTAS
CYNK
MAGNEZ
VITAMINA C STRONG
Dieta nieco różni się od tej,którą stosowałem w dotychczasowych przygotowaniach, więc sam jestem ciekaw jak to wszystko przełoży się na poprawę sylwetki.
DIETA & SUPLEMENTACJA
Po przebudzeniu:8.00
10 GR. L-GLUTAMINE EXTREME + 10gr.BCAA POWDER
CARDIO
1 posiłek:9.00 (do 30 min.po cardio)
Omlet:120 gr.płatków owsianych, 12 dużych białek jaj, dwa żółtka + 2 plastry ananasa.
Po śniadaniu:
1 tab.POTASU,1 tab.CYNKU 50 mg.,1.Magne Sport,1tab. MULTI PACK, 1 tab.VIT.C 500mg
2 posiłek:12.30
100gr.makaronu pełne ziarno/200 gr.gotowanej piersi z kurczaka/ brokuły.
3 posiłek: 15.30
jw.
4 posiłek:17.30
100gr. Ryżu basmati /200gr piersi z kurczaka
Przed treningiem:
2 miarki SAW + 10 GR.BCAA TURBO JET + 10gr. L-Glutamine Extreme
Po treningu:
30 gr. Vitargo + 50gr.Isolate 100 + 10 GR.BCAA POWDER + 10gr.L-Glutamina Extreme
5 posiłek :21.00
50 gr. Ryżu basmati + 200gr.wołowiny,filet steka
30 min. po posiłku:
1 tab.POTASU,1 tab.CYNKU 50 mg.,1tab.MAGNE SPORT,1tab. MULTI PACK, 1 tab.VIT.C STRONG
6 posiłek: 23.30
200gr. dorsza na parze + 20gr.migdałów
Rozpiski z treningów siłowych będę wpisywał na bieżąco,co do treningów cardio, to założenie na pierwsze 4 tygodnie jest takie:
1 tydz. 4 x 30 min.
2 tydz. 5 x 30min.
3 tydz. 6 x 35min.
4 tydz. 6 x 45min.