Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
2
Witam, poszukuję dobrych ćwiczeń rozluźniających. Przechodziłem lumbago odcinka lędźwiowego, objawy bólowe juz dawno przeszly, ale pospinany jestem cały, nie tylko w tym odcinku, dlatego poszukuje zestawu ćwiczen do rozluznienie i rozciągniecia nóg i pleców, z naciskiem głownie na plecy w odcinku ledzwiowym. Obecnie stosuje tylko rollowanie dolnych konczyn i wlasnie calych plecow, oraz stawiam sobie bańki chinskie na plecy czasami, co pomaga tez w rozluznieniu. Bardzo byłbym wdzieczny za jakis zestaw cwiczen do mojego problemu, ktory nie bedzie zle wplywal na odcinek ledzwiowy. Prosze o pomoc, pozdrawiam.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
31573
Napisanych postów
21988
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
275140
Tutaj najlepszym wyjściem byłoby się udac do fizjo aby dokładnie cię ocenił i sprawdził i dobrał odpowiedni zestaw cwiczen typowo dla ciebie i pod twoje cele oraz potrzeby , pokaże ci wszystko , sprawdzi jak wykonujesz i potem możesz sam ćwiczyć w domu . Jeśłi jednak nie chcesz isc do fizjo to wpisz sobie w YouTube jakieś frazy odnośnie rozciągnia danej partii ciał i zaraz wyskoczy ci cała masa filmów z ćwiczeniami i na pierwszych pozycjach będziesz miał najbardziej popularne filmy i najlepiej oceniane więc mozna z nich śmiało korzystać
Szacuny
7549
Napisanych postów
13814
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
2227735
Siemka, po pierwsze na twoim miejscu zdecydowałbym się na współpracę z fizjoterapeutą albo chociaż jedną lub dwie wizyty tak żeby cię mógł spokojnie posprawdzać i doradzić jakieś ćwiczenia pod pasowane pod ciebie i twoje dolegliwości. Ja ze swojej strony mogę powiedzieć że bardzo mi pomaga ta akumata jestem bardzo zadowolony z jej zakupu zawsze wieczorem kładę się na około 20 minut czasami dłużej ale jak z nim wstanę to naprawdę efekt jest zadowalający plecy są tak jakby luźniejsze
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17673
Napisanych postów
131619
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1458081
Takie ogólne ćwiczenia mogą nie ponóc bo mogą być niepotrzebne i należy np stosować inne, jak się nskontaktujesz z fizjo będziesz wiedział nad czym się skupić
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.