Cześć Wam. Ćwiczę już jakiś czas. Tak naprawdę od 16 roku życia. Odzywiam się bardzo zdrowo, jem aktualnie ok. 2300kcal. Żadnych fast foodow, czyste jedzenie .Mialem na tym punkcie zawsze obsesje. Zawsze miałem problem z klatką piersiową. Nie widać żeby w ogóle była trenowana. Jest asymetryczna, na żywo bardzo to widać. Sutki są jakby wypukle. Gdy ubiorę obcisłą koszulkę, to klatka sama niby fajnie odstaje ale i tak główną rolę odgrywają tam sutki bo najbardziej się odznaczają. Wykonywałem 2-krotnie USG pod kątem ginekomastii, a także robiłem badania wszystkich hormonów. Ok. 2 lat temu. Hormony perfekcyjne, a usg nie wykazały jakichkolwiek gruczołów w okolicach skutków. Jedynie 2,5 cm tłuszczu na każdej z piersi. Niestety rok temu zapuściłem się dosyć mocno, bo ważyłem 101kg. Waga aktualna to 83kg.
183cm wzrostu
Widać kolosalną dla mnie różnicę między wagą aktualną a z roku wstecz. Pojawiają mi się żyły i nawet wystają na barkach i bicepsach (szczególnie podczas treningu). Potrzebuję bardzo pomocy; jakichkolwiek rad dotyczących mojej klatki piersiowej. Chce pozbyć się nadmiaru tkanki tłuszczowej z okolic sutkow, chce aby klatka wyglądała estetycznie. Jakie ćwiczenia powinien wykonywać, czy rozbudowywać bardziej dół klatki czy górę? Na czym się skupić? Aktualnie trenuje treningiem push pull 4x w tygodniu.
Zmieniony przez - crisx99 w dniu 2025-06-09 23:24:35
183cm wzrostu
Widać kolosalną dla mnie różnicę między wagą aktualną a z roku wstecz. Pojawiają mi się żyły i nawet wystają na barkach i bicepsach (szczególnie podczas treningu). Potrzebuję bardzo pomocy; jakichkolwiek rad dotyczących mojej klatki piersiowej. Chce pozbyć się nadmiaru tkanki tłuszczowej z okolic sutkow, chce aby klatka wyglądała estetycznie. Jakie ćwiczenia powinien wykonywać, czy rozbudowywać bardziej dół klatki czy górę? Na czym się skupić? Aktualnie trenuje treningiem push pull 4x w tygodniu.

Zmieniony przez - crisx99 w dniu 2025-06-09 23:24:35