SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lipomastia, ginekomastia

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2534

Formularz - Proszę o pomoc

22

mężczyzna

Waga

111,7

Wzrost

198 cm

Uprawiane sporty, częstość i intensywność treningów, staż treningowy, sprzęt którym dysponuję (wyposażenie siłowni)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 11 Wiek 30 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 115
Witam, od 2,5 miesiąca odchudzam się. Miałem 127,4 kg 198 cm, teraz mam 111 kg. Największy efekt widać na rękach i nogach. Jednak jak mam sobie poradzić z tym cholernym tłuszczem na cyckach? Czy jak schudnę np do 95 kg to ten tłuszcz zejdzie z cycków? Na pewno mam też ginekomastię i lipomastię jak widać też niestety. Strasznie to szpeci. Mam zamiar też zacząć chodzić na siłownie, bo jak na razie tylko aeroby i dieta. Czy macie jakieś rady, żeby ten tłuszcz spalić na cyckach? Jestem trochę załamany, bo całe odchudzanie traci dla mnie sens. Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam

Adrian

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2999 Napisanych postów 51660 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 348921
masz pewnie grubo ponad 100cm w pasie, więc problemem nie są Twoje cycki, a sadło na całym ciele, spal je, spadnie i to z cycków.
1

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 85 Napisanych postów 1924 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 19638
J/w :)

wyobraź sobie że ważyłem 148kg :) Więc i cycki były wielkie :) Teraz przy wadzę 111kg i ćwiczeniach na siłowni cycki spadły 3krotnie :) Dieta+siłownia ++ aeroby i będzzie spadać :)

Zmieniony przez - lwp3 w dniu 2015-07-05 07:29:55
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17672 Napisanych postów 131618 Wiek 39 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1458077
jak masz stwierdzoną ginekomastię to jedynie lekarz pozostaje.
pokaż jak się odzywiasz, zrób zrzut
https://www.sfd.pl/JAK_DODAĆ_ZRZUT_Z_POTRENINGU__NOWA_WERSJA_!_-t969797.html

Siłowy warto wprowadzić by stymulować mięśnie do wzrostu
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 11 Wiek 30 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 115
Dietę ciężko będzie dodać bo jem różnie, raczej zwracam uwagę na to, żeby nie przekroczyć 2200-2500 kcal na dzień. Czasami jednak zdarza mi się pić browary i wódkę no i wtedy wiadomo, że cały dzień przepada. Główne moje posiłki to: śniadanie-twarożek grani, dwa kawałki chleba pełnoziarnistego ALBO dwie parówki, dwa kawałki chleba pełnoziarnistego ALBO dwa kawałki chleba pełnoziarnistego z szynką z indyka. Obiad: ziemniaki 200 gram bez soli, mięso różnego typu(kurczak gotowany,/zrazy, gołąbki,/dewolaje z kurczaka gotowanego, czasami mielone,/raz w tygodniu schabowy+ zawsze do tego surówka). Nie jem ryżu i makaronu. Odrzuciłem słodycze, czasami tylko jakieś lody. Piję tylko wodę, pepsi max, cole zero tj. wszystko z aspartamem. Czasami zdarzy się do obiadu szklanka jakiegoś soku. Jak jestem głodny to zwykle podjadam o różnych porach jogurty jogobella 0 wychodzi z 2-3 na dzień albo owoce truskawki/arbuz. Zdarza mi się co jakiś czas około 3 razy w miesiącu zjeść fastfooda. Tutaj jak to się rozkładało spalanie przez ten okres diety: 127.4 04.25
124.4 05.01
121.3 05.07
118.3 05.23
116.4 05.30
115 06.05
113.6 06.13
112.6 06.20
111.7 07.02
Ostatnie 2 tygodnie jak widać mały spadek, ale wiąże się to pewnie z tym, że piłem ostro 4 razy przez ten czas. Na siłkę mam zamiar chodzić od sierpnia, bo teraz nie mam dostępu. Możecie polecić jakieś ćwiczenia, żeby to jakoś wyglądało i te cycki się spaliły i brzuch też, wiadomo. Dużo ludzi mówi, że widać efekt, no ale ja go chyba widzę najmniej. btw. Zapomniałem dodać, że od dwóch dni biorę Thermo Speed Extreem, dwie tabsy na dzień, 30 min przed śniadaniem i 30 min przed obiadem. Może inaczej to dawkować? Albo coś jeszcze dodać? Proszę o rady z góry, dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam!

Zmieniony przez - Anonim10 w dniu 2015-07-05 16:34:23
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Co do tej ginekomastii, to wydaje mi się, że mam, bo mam sutki powiększone od 13-14 roku życia. Byłem wtedy u lekarza, to powiedział, że to normalne, przejdzie po okresie dojrzewania. g**** przeszło. Później byłem jeszcze z dwa razy, to mówili, że to nic takiego, że taka moja uroda. Zawsze kończyło się na rodzinnym. Nigdy nie miałem nawet robionego USG na to, więc stwierdzone nie mam, no ale jestem prawie pewny bo co to innego niby może być.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 17672 Napisanych postów 131618 Wiek 39 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1458077
Chodzi o przykładowy jeden dwa dni co zjadłeś np wieczorem daj wypiskę z wczorajszego i dzisiejszego dnia.

Wiesz co to jest jogobella 0 wklep w dziennik żywieniowy to się dowiesz, dlaczego się ryżu boisz ?

Co do treningu w domy zerknij do działu trening w domowych warunkach masz przykładowe plany już rozpisane, zerknij na profil fitlowersów na facebooka są fajne treningi metaboliczne, czy sam sobie ułóż jakieś typy pajacyki, pająk, pompki, przysiady, podskoki itp.

Jak jesteś otyły od dzieciństwa to moze masz lipomastie
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Jogobella 0 ma około 64kcal więc o wiele mniej niż normalny jogurt, tak to rozumuje, dlatego takie jogurty spożywam. Źle robie? OK, wieczorem dodam ostatnie 2/3 dni co spożywałem. Ryżu, makaronu unikam, ponieważ 100 gram to około 380 kcal, a wiadomo, ze suchego też nie będę jadł, więc trzeba go z jakimś sosem i mięsem przyrządzić, więc myślę, że byłby to ogrom kcal, zdecydowanie mniej chyba jest przy ziemniakach 200 gram i mięsie jakimś. Mylę się? hmm no niby byłem zawsze otyły, z dzieciaka na pewno nie aż tak, może mała nadwaga była, nie pamiętam dokładnie. btw. Pomierzyłem się dokładnie, w profilu zamieściłem informację, może coś pomoże w ocenie i pomocy mi. Pozdrawiam!

a co do gino, to mam strasznie sutki powiększone jak jest ciepło, jak zimno to już normalnie to wygląda, czy jak tam potrę.

Zmieniony przez - Anonim10 w dniu 2015-07-05 17:35:24
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Produkty odtłuszczone są często dosładzane by miały jakiś smak gdyż to tłuszcz jest nośnikiem smaku, nikt nie każe całej torebki jeść ryżu, nie widzę problemu dodaniu do ryży przecieru pomidorowego, zimno ciepło każdy tak ma. Daj ten zrzut z 2 ostatnich dni co zjadłeś

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Czyli te wszystkie cole 0 pepsi max etc. nie mają 0 cal, a to co podają na etykiecie tej jogobelli, że tylko 64 kcal to za mało?
Zamieściłem zrzut, tylko, że to jest tak jak już wyżej pisałem, ja nie mam określonej diety, że jem według jakiegoś planu. Czasami jak musze to zjem fastfooda 2/3 razy w miesiącu zamiast obiadu. Czasami napiję się browarów albo wódki i to w dużych ilościach dość. Nie wiem czy to ważne ale palę też papierosy, nie wyobraża sobie ich na razie rzucić przy tej diecie. Nie mam też tak, że jem zawsze o tej samej godzinie, mam dość dziwny tryb życia. Chodzę bardzo późno spać 4/5, wstaje różnie. Śpię ogólnie około 7 godzin. Dlatego godziny posiłków śniadanie obiad kolacja, zwykle się różnią i to dośś dużo.

Czy to co robiłem obecnie, czyli schudnięcie 16 kg, to źle to robiłem?
Czy można tym jakoś kierować, żeby fat schodził bardziej z brzucha i klaty?
Do aereobów dołączę też w tym miesiącu treningi w domu, od sierpnia siłka, bo będę miał możliwość.
Co z tym Thermoo Speed Extreem brać go w takich dawkach jak opisywałem?

Zmieniony przez - Anonim10 w dniu 2015-07-05 18:56:50
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jakieś sladowe ilosci mogą mieć, nie chodzi o to ze 64 kcal to mało zerknij na ilość węgli i słowo cukier, niby napisane na googlach jest bez dodatku cukru a w składzie cukru może i nie ma ale widnieje syrop fruktozowy, jak już to jogurt naturalny czy kefir a owoca sobie sam wkroisz.

mało białka minimum te 1,8 daj, kotlet panierka 40 g tłuszczy jak już są robione kotlety to poproś bez panierki lub ją zdejmij i nie jedz, zdrowych źródeł tłuszczy też nie ma typu (pleje lniany, rzepak, z oliwek) tłuste ryby, jaja, orzechy włoskie, migdały. kolejny dzien paluszki frosta, jak juz to j/w normalna ryba a nie odpadki z rym zmielone na paluszki, i parówki

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rozklad do oceny

Następny temat

Low carb na mase -ciekawe ciekaweee

WHEY premium