SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Liczenie przed obróbka termiczna, czyżby?

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 282

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 9 Wiek 41 dni Na forum 41 dni Przeczytanych tematów 152
Witam
Zawsze mówi się że liczy się jedzenie przed obróbką termiczną ale czy jest to do końca prawda?
Gdy smaży lub grilluje się tłuste mięsko wieprzowe czy tam wołowe to bardzo mocno wypływa z takiego mięska tłuszcz i wtedy macro może być bardzo przekłamane prawda? Jak to wkoncu jest może ktoś mi to tutaj fajnie to wyjaśni i będę oświecony w tej kwestii
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Ranking TOP10 spalaczy tłuszczu

Chcesz wspomóc walkę z niechcianym tłuszczem? Zastanawiasz się jaki produkt wybrać?

Zobacz ranking
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4237 Napisanych postów 21197 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 90978
Tłuszczyk który się wysmaży możesz sobie zjeść np. Z kaszą do posiłku. Wartości produktów nigdy nie będą idealnie zgodne z prawdą, to są wartości w przybliżeniu. Nie wiesz np. Dokładnie procentowo jak tłuste jest mięso które zjesz
1

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14486 Napisanych postów 14021 Wiek 28 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 328317
to wszystko jest na oko, o ile w przypadku prduktów/mięs chudych nie ma problemu, o tyle w przypadku tłustych albo ujmujesz trochę też na oko, albo jak masz możliwość bo zostanie np. na patelni to robisz sosik lub po prostu dodajesz do jedzenia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 12496 Napisanych postów 121841 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1404679
Jak to mieso zrobisz na wiór, odlejesz cały tłuszcz itp to się mzoesz pokusić i idjęcie czegoś, ale to tylko przy tłustych mięsach jak jakaś karkówka, np jak się robi jajeczncie na boszku to i tak z tego boczku za dużo nie wylezie bo z jajkami sie to wymiesza

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 989 Napisanych postów 925 Na forum 254 dni Przeczytanych tematów 22030
Dodam od siebie, że tak hucznie wyglądający wyciekajacy tłuszcz z mięsa to gdzieś w 80% woda. Więc też bym się nie sugerował, że skoro z mielonki wylał się kieliszek to od razu można 50g tłuszczu odjąć.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[BLOG] Krzychu79OnGear_Dmotywaor_Dieetyczny

FuckBaton