na wstępie dziękuję firmie Hi Tec Nutrition za to że zechciała mi pomóc w moich przygotowaniach do zawodów.
Obecnie przygotowuję się do Debiutów które zaczynają się już za 9 dni, mój dotychczasowy dziennik treningowe mogliście śledzić w dziale Dzienniki treningowe, z racji jednak na wsparcie ze strony firmy Hi Tec końcówkę przygotowań jak i cały kolejny sezon będę opisywał tutaj.
Dla wszystkich pozwolę sobie skrócić moją historię którą to opisywałem w poprzednim dzienniku treningowym.
Zaczynałem swoja przygodę z kulturystyką z formą z którą myślałem że nic nie da się zrobić, start redukcji był o okresie wakacyjnym, forma z jaką zacząłem prezentowała się następująco:

Po tym zacząłem redukcję, najpierw delikatny low carb, później ketoza.
doszedłem w efekcie do mniej więcej tego poziomu:

Później bawiłem się różnymi dietami, najbardziej przypadł mi do gustu carb cycling na którym to zrobiłem nieco masy:

Do tego momentu wszystko było fajnie, później zacząłem tradycyjny split (dotychczas push & pull) oraz tradycyjna dieta masowa. Efekty:

Dieta z jaką zaczynałem przygotowania do debiutów była bardzo monotonna, jedynie weekendy różnicowałem, w tygodniu kiepsko z czasem, a ta forma przygotowania posiłków odpowiadała mi najbardziej
Posiłek 1: 50g makaronu pełnoziarnistego, 200g piersi z kury, 25ml oliwy z oliwek
Posiłek 2: 50g WPC, 25ml oliwy z oliwek
Trening, po nim 40g WPI + 30g Carbo
Posiłek 3: 50g makaronu pełnoziarnistego, 200g piersi z kury, 25ml oleju MCT
Posiłek 4: 25g makaronu pełnoziarnistego, 200g piersi z kury, 25ml oliwy z oliwek, warzywa
Posiłek 5: 25g makaronu pełnoziarnistego, 200g piersi z kury, 25ml oliwy z oliwek, warzywa
Posiłek 6: 200g piersi z kury, 25ml oliwy z oliwek, warzywa
Posiłek 7: 200g piersi z kury, 25ml oleju lnianego, warzywa
Warzywa 450g dziennie + ~300g owoców (głównie jabłka, pomarańcze, ananas)
3300 kcal + 280kcal po treningu z WPI + Carbo co daje w dni treningowe około 3600 kcal.
Na dzień dzisiejszy wygląda to już nieco inaczej, cała redukcja była przeprowadzona na ketozie, zaś masa na low carb, bardzo ciężko mi wszystko przychodziło.
Dieta na dziś wygląda tak:
10g BCAA Hi Tec po przebudzeniu
Posiłek 1: 200g piersi z kurczaka
20g BCAA Hi Tec przed treningiem siłowym
Trening
20g BCAA Hi Tec przed aerobami
Aeroby
50g Białka
Posiłek 2: 200g piersi z kurczaka, 50g makaronu pełnoziarnistego
Posiłek 3: 200g piersi z kurczaka, 15ml oleju lnianego, 100g brokuł
Posiłek 4: 200g piersi z kurczaka, 15ml oleju lnianego, 100g brokuł
Posiłek 5: 200g piersi z kurczaka, 15ml oleju lnianego, 100g brokuł
Posiłek 6: 200g piersi z kurczaka, 15ml oleju lnianego, 100g brokuł
W tym miejscu chciałbym również pozdrowić użytkownika Poltorson który to pomaga mi w tych dwóch ostatnich tygodniach przygotowań do zawodów. Pozdrawiam również Adama Sukera którego to miałem przyjemność poznać osobiście i z którym to mam nadzieję że spotkam się jeszcze na nie jednym wspólnym treningu z racji na bliskość zamieszkania między sobą :)
Wrzucam zdjęcie z dzisiejszego poranku, zrobione po pierwszym posiłku:

http://www.sfd.pl/Wojciech_Kroczek__dziennik_treningowy-t1045303.html - Dziennik Treningowy