Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
9 dni
Przeczytanych tematów
4
Witam, nie wiem czy to dobry dział ale mam pytanie. Biorę leki psychotropowe neuroleptyki, nie są jakieś duże dawki. Są to najnowsze leki więc skutki uboczne jakieś zawsze mają. Chciałbym zacząć ćwiczyć i tu mam obawę. Jeżeli ogarnę sobie dobry trening i dietę coś osiągnę w tym sporcie? Wiem że leki podnoszą prolaktynę i zbija to testosteron. Robiłem badania to mam PRL koło 50 a testosteron koło 700 także spoko. Czy jest w ogóle sens ćwiczyć? Zbuduje coś mięśni czy tylko zaleje się tłuszczem i strata czasu. Ogólnie funkcjonuje w miarę normalnie, pracuje i da się ze mną pogadać na różne tematy. Może jest ktoś na forum co bierze leki i ćwiczy. Pozdrawiam
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
14780
Napisanych postów
53420
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
401869
Witaj, Ruch chyba dla większości populacji ludzkiej jest zalecany. Jakie będą efekty, to już czas pokaże. Czy opłaca się? Myślę, że tak bo będą pozytywne skutki uprawiania sportu
Szacuny
550
Napisanych postów
2757
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
92870
ja na neuroleptyku i to największym tuczniku ,zrobiłem redukcje z 126kg do 90kg a budować mięśnie też się da bezproblemowo. Trudniej jest jedynie trzymać dietę bo jak wiadomo od tego typu leków często się tyje.
12451
Napisanych postów
161430
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1238299
Siemka,
Regularna aktywność fizyczna może pozytywnie wpływać na zdrowie psychiczne, poprawiając nastrój, zmniejszając poziom stresu oraz wspierając ogólną jakość życia. Jednak nie możesz z kolei z tego powodu narzucac sobie też jakiegoś ciśnienia. Na pewno lepiej jest trenować, robić cokolwiek, niż siedziec na dupie :) nie nakrecaj sie jednak, ze nic Ci to nie da, czy ma to sens itd. Potraktuj wysilek jako dodatek do leczenia. Niektóre neuroleptyki mogą sprzyjać przyrostowi masy ciała poprzez zmiany w metabolizmie, zwiększenie apetytu czy zmniejszenie wydatku energetycznego. Tutaj ważne jest, aby kontrolowac to glownie dieta.
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja [email protected]
6526
Napisanych postów
77418
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
763295
Zdecydowanie należy się zgodzić z wypowiedziami kolegów powyżej. Zawsze można uzyskać pozytywne efekty kształtowania sylwetki, jeżeli tylko skupisz się na podstawach. Będzie to plan treningowy i dobrze dobrana dieta, a następnie regularność i trzymanie się tych zaleceń. Efektów może nie być tylko w dwóch przypadkach. Jeden z nich to, gdy nie zaczniesz tego robić, a drugi wtedy, gdy nie będziesz się trzymał podstaw. Żadne leki nie będą tutaj odgrywały istotnej roli. Mogą co najwyżej mieć marginalne znaczenie.