...
Napisał(a)
mam takie pytanie,bo niestety posiadam taką klatkę i chciałbym się podać operacji,ale czy będę mógł uprawiać dalej piłkę ręczną czy jednak bede musiał sobie zrobic przerwę.Dokładniej chodzi mi o to czy bede mógł grac z ta płytką dalej na bramce
dlatego prosze o jak najszybsza odpowiedz;]

Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Sam niestety posiadam "taką klatkę". Ja odradzam operacji, chyba że ta klatka Cie mocno "dobija", nie możesz z nią normanie funkcjonować, jest mocno "wklęśnięta".
Podobno, po operacji, czas rehabilitacji jest dosyć długi (czasem nawet ok. 2 lat), a i potem nie można zbyt mocno "się angażować sie w dany sport". Wiec, nie sądze abyś mógł szybko póżniej wrócić do ręcznej ... Chyba że w sposób cudowny. Najlepwiej wybierz się do lekarza i przedyskutuj z nim pozytywy i negatywy
Powinieneś przemyśleć to, i jeżeli sie nie zdecydujesz na operacje, to dużo pływaj, i ćwicz na mięśnie klatki (lecz z umiarem, bo czasami zamiast pomóc, to zaszkodzić może!)
Zmieniony przez - Zotters w dniu 2008-11-27 21:13:11
Podobno, po operacji, czas rehabilitacji jest dosyć długi (czasem nawet ok. 2 lat), a i potem nie można zbyt mocno "się angażować sie w dany sport". Wiec, nie sądze abyś mógł szybko póżniej wrócić do ręcznej ... Chyba że w sposób cudowny. Najlepwiej wybierz się do lekarza i przedyskutuj z nim pozytywy i negatywy
Powinieneś przemyśleć to, i jeżeli sie nie zdecydujesz na operacje, to dużo pływaj, i ćwicz na mięśnie klatki (lecz z umiarem, bo czasami zamiast pomóc, to zaszkodzić może!)
Zmieniony przez - Zotters w dniu 2008-11-27 21:13:11
Jesus of Suburbia
...
Napisał(a)
Mam syna (7 lat) i bedzie miał operację w maju. Lekarz powiedział że trzy m-ce po operacji musi bardzo uważać. W Rabce, tam gdzie będzie operowany spotkałam chłopaka który był po operacji 4 lata. Bez komplikacji i najważniejsze MOŻE ROBIĆ WSZYSTKO. Ja uważam że lepiej się poddać takiej operacji. Życzę powodzenia

Polecane artykuły