SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

LECHU - dziennik treningowy + foty

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3432

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 667 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7267
Witam.

Nazywam się Lechu i postanowiłem zrobić swoj pierwszy dziennik treningowy . Postaram sie opisac wszystko jak najdokładniej potrafie ale prosze o wyrozumialosc i liczę na Waszą pomoc :)

Wzrost : 186cm
Waga : 90kg
Staż : 2lata treningow pod okiem trenera personalnego(dieta,aeroby i wszystkiego dokladnie pilnowalem), potem rok przerwy (jadłem co popadlo, zero ruchu), potem znowu z rok treningu , z pol roku przerwy (jadlem co popadlo, duzo alkoholu itp itd) i teraz od 3 miesiecy znowu trenuje i staram sie pilnowac diety ale o tym za chwile.
Aktywność : trenuje co drugi dzień - przez te 3 miesiace trenowalem tak : dzien 1 : klata biceps brzuch, dzien 2 : plecy triceps brzuch, dzien 3 : nogi barki lydka.
Aeroby - ostatnio biegam po parku w dni nietreningowe z pol godzinki wolnym tepem , ale to raczej z zamilowania do biegania.

DIETA (staram się ją trzymać ale poniewaz profesjonalnym kulturysta byc nie chce wiec czasem pozwole sobie na cos slodkiego i z 1-2 w miesiecu na jakies alko w wiekszej ilosci na imprezie) :

POSIŁEK 1 :
75gr platki owsiane gorskie, 4 cale jajka, 30gr orzechow wloskich, cynamon i z tego robie omlet na oleju w sprayu.

POSIŁEK 2 :
75gr ryz brazowy, 200gr piers z kurczaka(na parze) , warzywa

POSILEK 3:
75gr ryz brazowy, 200gr chuda wołowina(smażona na pamie), pomidor

POSILEK 4:
odzywka bialkowo-weglowodanowa

POSILEK 5:
50gr makaronu z maki durum, 2000gr wolowina/kurczak/czasem tunczyk, warzywa + lyzka oliwy z oliwek dobrej jakosci

POSILEK 6:
200gr twarogu chudego 0% + lyzka oliwy z oliwek lub oleju lnianego

SUPLEMENTACJA :

do sniadania : 1 tab witamin 75+ NOW'a , omega-3 gold, przed treningiem bcaa gaspariego, po treningu syntha-6 albo carbo+bcaa

Jesli chodzi o TRENING to wlasnie Traktor polecil mi robic 5x5 i dzis zrobilem pierwszy dzien tego treningu , natomiast moj problem polega na tym ze nie za bardzo potrafie ustalic priorytety - nie wiem czy chce robic mase czy rzezbe (chcialbym to i to naraz ale wiadomo ze sie nie da :P ) . Z jednej strony chcialbym miec wieksze miesnie i byc duzo silniejszy z drugiej strony uwazam ze mam za duzo tluszczu, troche wystajacy brzuch i ogolnie brak zarysu miesni
Dlatego prosze Was o ocene moich fotek i podpowiedź czy waszym zdaniem powinienem najpierw spalic troche fatu a potem masowac czy odwortnie .

W tym planie 5x5 obawiam sie jednej rzeczy - tu duzy nacisk kladzie sie na przysiady - a moje uda maja taka przypadlosc ze strasznie szybko rosną i ogolnie sa wg mnie troche otluszczone i nie wiem czy nie beda za duze przy tym treningu.

A oto fotki :

"...Gdy się rodzisz - wszyscy wokół Ciebie się śmieją - a Ty płaczesz .
Żyj tak , abyś w dniu swojej śmierdzi był jedyną osobą która się śmieje - a cała reszta płakała..."

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 401 Napisanych postów 72270 Wiek 42 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 304533
Wrzucanie kogoś, kto podnosi 30 kg w serii na plan nisko zakresowy jest totalnym idiotyzmem. Panowie z działu trening dla pocz. dzialają schematycznie i taśmowo wrzucają każdemu fbw 5x5 nie patrząc kto to, czy jest silny, chudy czy otluszczony. Nie miałeś siły na ukończenie treningu bo zaliczyles upadek kondycyjny. Ze dwa tygodnie i kondycja poprawi się. Zapyerdalaj nie marudź.

Zmieniony przez - Hubert81 w dniu 2012-06-30 10:45:25
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 667 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7267
foty :

Zmieniony przez - Essence w dniu 2012-06-25 17:35:52

Żyj tak , abyś w dniu swojej śmierdzi był jedyną osobą która się śmieje - a cała reszta płakała..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
dalej:

Zmieniony przez - Essence w dniu 2012-06-25 17:39:41

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
dalej :

Zmieniony przez - Essence w dniu 2012-06-25 17:40:35

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
next

Zmieniony przez - Essence w dniu 2012-06-25 17:41:54

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
zacząłem dzis za namowa Traktora i Tomasza1045 trening 5x5 z zanizonymi ciezarami na spokojnie i dzis bylo tak :

1). PRZYSIAD : 5 seri x 5 powtorzeń ciężarem 50kg + sztanga
2). WYCISKANIE NA KLATKE NA PŁASKIEJ ŁAWCE : 5x5 i tak samo 50kg + sztanga
3). WIOSŁOWANIE SZTANGĄ W OPADZIE TUŁOWIA PODCHWYTEM DO BRZUCHA : 5x5 40kg + sztanga
4). POMPKI NA PORĘCZACH : 3 serie po 12,10,8 powtorzeń
+ BRZUCH : wznosy nog w zwisie na drazku 3x15powt + spięcia brzucha na lawce skośnej 3x15powt

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1434 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 29757
Będę śledził

Powodzenia w ostrym napierdzielaniu na siłowni , obyś za szybko nie zrobił sobie przerwy

Co do sylwetki, pewnie inni się ze mną nie zgodzą , ale ja na Twoim miejscu bym troszkę tłuszczyku zgubił, a później się zastanowił na masowaniem..zwłaszcza kiedy mamy lato..jeszcze..

Zmieniony przez - T.S w dniu 2012-06-25 18:03:35

Zmieniony przez - T.S w dniu 2012-06-25 18:04:00
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
no wlasnie tez to rozwazam, ale w tym treningu 5x5 zupelnie nie wiem jak zrobic redukcje bo : wiadomo, ze zeby redukowac trzeba miec deficyt kaloryczny a jak sie ma deficyt to spada sila , wiec zamiast z treningu na trening dodawac ciezaru bede go pewnie odejmowal albo bedzie stal w miejscu , czy wtedy to 5x5 ma sens?

trzymaj za mnnie kciuki :) pozdrawiam

Zmieniony przez - Essence w dniu 2012-06-25 18:11:36

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1434 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 29757
Wiesz co , niekoniecznie siła musi spaść przy redukcji :)
Jeżeli to umiejętnie rozegrasz to strat w sile nie powinno być.

Metoda 5x5 na redukcji powinna zdać egzamin.. ja swego czasu waliłem metodę 3x3 na redukcji przy odpowiedniej diecie i byłem bardzo zadowolony , a i siłowo wyszedłem znacznie na +
Więc jeżeli dobrze czujesz się robiąc metodę 5x5 to ciśniesz :) , a jak wcześniej napisałeś znacznie obniżyłeś % w tej metodzie to nie powinno być tragedii, z resztą jak nie spróbujesz to się nie dowiesz

Nikt Ci nie powie co na Ciebie powinno działaś najlepiej :)
Niekonwencjonalne rodzaje treningów są najlepsze

Tylko kciuki ?:D

Jeszcze raz powodzenia :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 252 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4914
Cóż to za dziara na lewym ramieniu :>?
Powodzenia ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
dziara...taki wojownik powiedzmy...:) zrobilem sobie sam prezent na 18-stkę swojego czasu hehe :)

No to co chlopaki jak radzicie w moim przypadku - redukcja czy masa ? :) i ile czasu :P?

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening po okresie regeneracji

Następny temat

zastój - pytanko

nutloveb