Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Witam, mam 22 lata 178cm wzrostu w ważę 75kg. Od urodzenia mam kurza klatkę piersiową. od niespełna 2 tygodni ćwiczę pompki 6 serii dziennie oraz brzuszki 3 serie na dzień. Lekarz zalecił mi również chodzenie na basen ale nie umiem pływać. Może wkrótce się zmobilizuje i się nauczę. Chciałbym się dowiedzieć jakie ćwiczenia prócz pompek i brzuszków mógłbym wykonywać w domu oraz jakie ćwiczenia proponujecie wykonywać na początek na siłowni
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Hehe. Czy to lekarz kazał ci robić pompki?? W tej wadzie mm. Piersiowe są przykurczone więc powinieneś je rozciągać natomiast wzmacniać mm. grzebietu i mm. skośne brzucha powinieneś rozciągnąć dole mm. klatki piersiowej czyli zębate i dolnych łuków żeber. Przeważać powinny ćwiczenia oddechowe a nie siłowe, z akcentem na fazę wydechu. Jeśli chcesz ćwiczyć prawidłowo na siłowni najpierw przywróć odpowiednią proporcję miedzy mm rozciągniętymi i osłabionymi a przykurczonymi, zwiększ pojemność oddechową pracując z oddechem i mm. oddechowymi a potem zabieraj się za trening siłowy.
1
...
Napisał(a)
Tak. Lekarz u którego byłem powiedział mi że ćwicząc pompki mogę nabrać mięśni i wystający mostek zatuszować mięśniami. I zalecił mi oprócz robienia pompek i brzuszków regularnie chodzić na basen.
...
Napisał(a)
Według mojej wiedzy wzmacnianie mm. piersiowych w tej wadzie prowadzi do pogłębienia wady. Zrobisz jak chcesz - moje wskazówki masz na górze. :)
Polecane artykuły