niezła alternatywa dla suchego kuraka. LOW CARB
Składniki:
- 2 piersi z kuraka / lub inne mięcho (każde pasuje)
- 15 dag pieczarek
- cebula
- przyprawa do zup / kostka bulionowa
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki kwaśnej śmietany 12%
- 2 łyżki oleju (ja nie dałem, bo oliwa mogłaby zepsuć smak)
- posiekana pietruszka
- chili, bądź inna ostra przyprawa
- pieprz
1. Kuraka kroimy w kostki,
2. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną tłuszczu, wrzucamy kuraka (ja dodałem jeszcze trochę curry). Następnie przerzucamy go do garnka (pkt 4.)
3. Na tym samym tłuszczu podsmażamy obraną cebulkę, za chwilę dorzucamy pokrojone w plastry pieczarki. Wszystko dusimy,
4. Do osobnego garnka wlewamy wodę z kostką rosołową, bądź przyprawą, wrzucamy kuraka wraz z pieczarkami i cebulą,
5. Wrzucamy 2-3 łyżki koncentratu,
6. Chwilę gotujemy, następnie wlewamy śmietanę, przyprawę, mieszamy, dorzucamy pietruszki,
7. Wszystko mieszamy i czekamy jeszcze chwilkę.
b/t/w na całość
Posiłek ten zawiera bardzo niskie ilości węglowodanów, sięgające poniżej 15g. Tłuszcze także są niskie, chyba że podbije się je oliwą z oliwek.
Białko - 120g
kcal - <750
I oczywiście foty








SMACZNEGO

Zmieniony przez - hadesZiom2 w dniu 2010-07-13 14:42:43
Zmieniony przez - hadesZiom2 w dniu 2010-07-13 14:43:42