SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kurczak chińsko- włoski

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 15601

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 20 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 612
Niby nic szczególnego, ale postanowiłam opowiedzieć Wam o jednym z moich ulubionych dań. Taka ilość wystarcza mi na 3 posiłki.
Składniki:
Kurczak: ok. 180g
Ryż: 120g
Mieszanka chińska mrożona: 120g
Szparagi mrożone: 60g
Marchewka z groszkiem mrożona: 30g
Pomidory: 2-3 większe, lub puszka takich bez skórki pokrojonych
Czosnek: 2-3 duże ząbki
Przyprawy: curry, Sambal Oelek by TaoTao (nie trzeba jeśli ktoś chce bardziej łagodne), sól ziołowa, przyprawa Grill Mexico by Kotanyi.
Sposób przygotowania:
Smażymy na patelni drobno pokrojony czosnek, dorzucamy posolone i doprawione przyprawą Grill Mexico paseczki/kosteczki kuraka. Jak się zrobi wsypujemy mrożonki. Solimy, dodajemy kawałki pomidora. W między czasie gotujemy ryż w wodzie z curry, najlepiej na dość twardo, ale jak kto lubi. Dodajemy ugotowany ryż na patelnie, łyżeczkę lub dwie Sambal Oelek i mieszamy.
I teraz tak: jak użyliśmy pomidorów z puchy to pewnie mamy na patelni zupę, więc przykręcamy gaz i czekamy aż odparuje do pożądanej przez nas gęstości.
Jemy. Jeśli ktoś sobie będzie życzył zdjęcia to mogę jutro zrobić. :)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 360 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4709
przepis przezemnie dobrze znany i czesto stosowany dobra i smaczna micha ;]
dam soga ale szkoda ,ze bez zdjęć ;p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 20 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 612
Dodaję zdjęcia, wraz z małym objaśnieniem, żeby wszystko było jasne.
Wszystkie składniki:






Zmieniony przez - methodys w dniu 2010-07-04 13:16:20
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 4315 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 26980
czas przygotowania?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 20 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 612
Mięsko:

Warzywka:

Gotujemy ryż w wodzie z curry:

Smażymy czosnek i mięsko, posypujemy Grill Mexico:

Dodajemy mrożone warzywa i solimy solą ziołową:

Dodajemy pokrojone pomidorki

Łyżeczkę Sambal Oelek:

Wsypujemy ryż:

I mamy gotowe danie


Czas przygotowania : 20 minut.
Wartości odżywcze:
Białko 55g
Tłuszcz 5g (jak ktoś użyje tłuszczu do smażenia to oczywiście więcej)
Węglowodany: 110 g
Wartość energetyczna: 713 kcal
Trochę przerażające te wartości, ale ja to jem na 3 posiłki i jestem pełna;)

Zmieniony przez - methodys w dniu 2010-07-04 13:32:45
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 522 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2417
moje klimaty, na pewno wypróbuje... sogacz za to
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 292 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2691
pieknie, jadlem to dzisiaj 5x (bez curry do ryzu) i wciaz dobre :)

Zmieniony przez - ditchdoc w dniu 2010-07-06 00:49:14
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4938 Napisanych postów 21619 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 93517
Ejj to Twoja dlon ?

Zeby nie bylo spamu, to spoko, smaczne, ale nastepnym razem postaraj sie wrzucac wszystkie fotki razem , pomocna bedzie opcja edytuj.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 20 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 612
Nie zdążyłam się nauczyć wstawiać kilku zdjęć, zanim ukazała się odpowiedź na posta z pierwszą fotką, co uniemożliwiło mi edycję.
A coś nie tak z tą dłonią?:D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 4315 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 26980
troche za dużo roboty, ale przepis fajny
poza tym smazyc to raczej nie zdrowo, lepiej sobie zgrillowac albo ugotowac
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 20 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 612
Dla mnie roboty na 15 minut- i to w stylu wrzucasz na patelnie i masz parę minut wolnego, znowu wrzucasz coś itd. Mam grillową patelnię i prawie nie muszę używać tłuszczu:)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

KEBAB kulturysty, czyli urozmaicenie montonnej diety

Następny temat

Grzanki Kubusia Puchatka

Water