Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
57
Witam, mam jakiś dziwny problem. Miałam robioną kolonoskopię i gastroskopię - kolonoskopia nie wykazała nic niepokojącego, natomiast gastroskopia wykazała 'nieokreślone' zapalenie żołądka. Moim problemem jest to że potrafię co pół godziny biegać do toalety, bo mam jakieś gazy, no a jak już jestem w kibelku to robię przy okazji jakąś małą kupkę i wychodzę. Jak królik! No i byłam też u dietetyka prywatnie i dietetyk przygotowała dla mnie wstępną dietę: 2 litry wody źródlanej dziennie i do tego: 1 śniadanie owoc + 2 łyżki płatków z wodą 2 śniadanie bułka pszenna z plastrami sera żółtego, sałatą i pomidorem obiad sos pieczarkowy z kaszą gryczaną podwieczorek owoc kolacja zupa
niestety teraz też biegam do toalety co pół godziny, dieta pomogła mi na zaparcia ale gazy mam nadal i dalej muszę biegać... Czy możecie mi Państwo jakoś pomóc?
Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
57
Hmm leków nie biorę, a ruch mam bardzo częsty i regularny. Zostaje stres i dieta. Myślę że jedno i drugie. Ale chociaż jedno mogę wyregulować, dlatego zastanawiam się jak. Od jutra spróbuję wyłączyć laktozę. W tych kanapkach był czasem tłusty łosoś wędzony. Do tego kopytka czy kaszę z sosem pieczarkowym zawsze podają z zestawem surówek. Może wystarczyło dać więcej płynów? I na przykład wyłączyć laktozę. Jutro przetestuję. mam nadzieję że będzie lepiej.
przeciwne bieguny, ale przecie nie umieram ;) Biore leki na zapalenie żołądka, to pewnie jak zjem wszystkie leki, to żoładek będzie jako tako wyleczony. Zastanawia mnie to zapalenie, bo nic nie czułam. Żadnego bólu, ani pieczenia. Nie miałam też zgagi. Nic. Więc to pewnie jakieś lekkie zapalenie.
Szacuny
348
Napisanych postów
472
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
17050
Śniadanie, podwieczorek i kolacja to dla mnie dramat. Chyba, że zupa konkretna jakaś, z mięsem, czy czymś podobnym. Ale wracając do tematu. Test na nietolerancje pokarmowe zrobiony jakiś?
Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
57
Można wykonać takie testy, skórne są nawet w ramach abonamentu w moim pakiecie. Postaram się je przeprowadzić możliwie jak najszybciej. Bardzo proszę jednak o kilka słów więcej na temat tragedii w śniadaniu, podwieczorku i kolacji? Przed chwilą cierpiałam na zaparcia, więc pod tym względem jest lepiej. Tylko się strasznie gazuję nadal.
Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
57
Alex34, ale ja jem tylko 2 łyżki płatków (musli) =2g na śniadanie i pół woreczka kaszy gryczanej =3g na obiad. To jakieś 5g błonnika na dzień + błonnik w jabłku = 4g, bułce = 2g i nektarynce = 1.2g to jakieś 7.2g, maksymalnie 15g błonnika na dzień zjadam, a powinno się 20g.
Szacuny
3186
Napisanych postów
15808
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
146709
Z takimi pytaniami udaj się do specjalisty. Bo to może spowodować nie tylko odwodnienie, ale też wypłukanie minerałów. Także rodzinny i skierowanie do specjalisty, a nie na forum ...
Szacuny
1716
Napisanych postów
27216
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
516400
Edytuj posty proszę, bo robi się bałagan.
Model żywienia który nie ma nic wspólnego ze zdrową zbilansowaną dietą ułożyłby człowiek nie mający nic wspólnego ze sportem. To jest przykre, że ludzie płacą takim osobom za robienie sobie krzywdy. Znam ludzi którzy stosowali pseudo rozpiski od byle kogo, teraz mają problemy z tarczycą, rozregulowany metabolizm i.t.d
Radziłbym zaprzestać korzystać z usług tej Pani/Pana.
Szacuny
3186
Napisanych postów
15808
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
146709
Ja się tu rozpisuję i też problem z edycją j.w Dudee już nie będę się rozwodzić, jeśli ktoś układa dietę w tak niekompetentny sposób (nawet nie wiem czemu miałaby służyć ta "dieta") to jest po prostu nie godny uwagi w tej materii.
Skoro przypadłość w/w temacie nadal doskwiera to tak jak pisałam wyżej, udać się do specjalisty, bo to może przysporzyć nie małych problemów.