SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kung-fu,Kick-boxing / Gdynia /

temat działu:

Baza klubów Sztuk Walki

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4428

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez Marcin_VB z działu Uderzane.
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 58 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1406
Czesc

Zacznijmy od tego ze lat mam naście (14, skoncze w styczniu).Od jakiegos miesiaca cwiczylem w domu (by utrzymac kondycje - brzuszki,pompki, A6W etc.), stwierdzilem ze potrzebuje mocniejszego treningu.Nie jest to jedyny powod dla ktorego chce zapisac sie na jakies sztuki walki.Kolejnym powodem są bujki (w ktore czasami sie niestety wdam, nie jestem jakims hooliganem ale sytuacjach "sam na sam" / "solo" chcialbym sobie lepiej radzic).Ogolnie chcialbym umiec sie dobrze obronić i ewentualnie powstrzymac "napastnika".Zainteresowało mnie Kung-fu i Kick-Boxing (ew. mozecie podac inne sztuki walki spełniające moje wymagania).Szukam klubow w trojmiescie.Ktore sa dobre, ktore mozecie polecic?

Dzieki z Gory i pozdrawiam.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 131 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2988
tez proponuje zamknac bo straszny OT sie zrobil...

@fafa

nie znasz sytuacji - nie przesadzaj sprawy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 3506 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 34768
Co do klubu:
https://www.sfd.pl/kick_boxing_in_3miasto-t112439-s2.html
wystarczy tylko uzyc wyszukiwarki

Co do stylu:
https://www.sfd.pl/JAKI_STYL_WALKI_WYBRAĆ_-_przeczytaj_zanim_zadasz_pytanie-t344090.html

Ps. jakie to zycie 14 latka musi być cięzkie...na kazdym kroku musza sie bronic przed napastnikami itd...

Zmieniony przez - Marcin_VB w dniu 2008-12-28 21:25:50

Newsy MMA, K-1 i nie tylko - www.fight24.pl zapraszam!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 97 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2323
po pierwsze trenuje sie dla własnej satysfakcji, sportu a nie wdawania w "solo" lub "sam na sam"

po drugie Twoje wymagania, hmm sztuki walki raczej przygotują Cię do walki na ringu, aniżeli ulicy.

po trzecie jeśli myślisz o tym w tym wymiarze to daj sobie spokój, po***ów nie brakuje

dlatego polecam Ci biegi sprinterskie lub jakiś combat =D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 131 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2988
@Nerrotic

kickboxing polecam, ale jak masz mozliwosc to lepiej lec na BJJ lub MT, zreszta nalepiej przejdz sie po klubach i sam zobacz co najbardziej Ci pasuje. (pierwsze treningi sa czesto darmowe).

@fafa555

jesli dobrze zrozumialem Nerroticowi glownie chodzi o "solo" i "sam na sam" to biegi raczej nie pasuja (najczesciej chodzi przeciez o honor), combaty tez raczej nie bardzo, chociaz stycznosc mialem jedynie z KM.

ps. do walki na ringu to czesciej sporty walki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1921 Wiek 48 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 14221
Ja dodam tylko że w gdyni jest szkoła luohan quan kung fu prowadzona przez bardzo dobrego instruktora. Jeśli chesz się uczyć Kung Fu to w tej szkole warto.

bujing yishi bu zhang yi zhi

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 97 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2323
@ chea jeśli zależy Ci na szacunku 14 latków z osiedla to powodzenia w życiu /

biegi wbrew pozorom pasują na ulice i to bardzo, szczególnie te krótkie

SW ma Ci dodać pewności siebie i w razie czego możliwość obrony, a nie pomóc w bujkach z 14 latkami

zresztą potrenujesz troche to zobaczysz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 58 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1406
No chyba zbyt bardzo przejałem sie tymi bujkami ;) Chce poprostu byc w formie, od dawna chcialem sie zapisac na jakies sztuki walki.

#edit

Co do kung-fu, ktore kluby polecicie?

Zmieniony przez - Nerrotic w dniu 2008-12-29 15:21:26
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 3506 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 34768
Zalezy co Cie interesuje.
Jak bardziej tradycyjne SW z formami kata itd to nie ten dzial.
Jesli walka w parterze oraz stojce to trening przekrojowy - mma takze nie ten dzial
jezeli walka w parterze to grapling
jesli walka sportowa tylko w stojce - kick boxing, muay thai, boks to tutaj

Zmieniony przez - Marcin_VB w dniu 2008-12-29 15:27:03

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Interesuja mnie SW z walka stojąca z "kopniakami".Kung-fu i Kick-boxing (full contact?) mnie najbardziej zainteresowały.

Pod nosem mam klub "MAXIMUS" (kick-boxing.pl // sekcja w centrum gdyni).Macie o nim jakies pozytywne opinie? Jakies zastrzezenia do trenera?

Dalej poszukuje sprawdzonych klubow Kung-fu :)

Dziekuje za odpowiedzi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
@fafa

jesli chodzi o mnie to w solowkach nigdy nie bralem udzialu bo zawsze cos cwiczylem i nie chcialem narazac sie na niepotrzebne kontuzje ktore wykluczyly by mnie z treningow, ale przynajmniej w moim rozumowaniu solowka jest to walka wzglednie honorowa na ktora obie strony sie zgadzaja, i w momencie gdy jedna osoba sie poddaje nastepuje koniec walki...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
taki maly OT:
chea - sto lat

Zmieniony przez - Marcin_VB w dniu 2008-12-29 17:13:53

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Karate i MMA

Następny temat

bjj w dąbrowie gornczej

WHEY premium