Szacuny
1
Napisanych postów
58
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1406
Czesc
Zacznijmy od tego ze lat mam naście (14, skoncze w styczniu).Od jakiegos miesiaca cwiczylem w domu (by utrzymac kondycje - brzuszki,pompki, A6W etc.), stwierdzilem ze potrzebuje mocniejszego treningu.Nie jest to jedyny powod dla ktorego chce zapisac sie na jakies sztuki walki.Kolejnym powodem są bujki (w ktore czasami sie niestety wdam, nie jestem jakims hooliganem ale sytuacjach "sam na sam" / "solo" chcialbym sobie lepiej radzic).Ogolnie chcialbym umiec sie dobrze obronić i ewentualnie powstrzymac "napastnika".Zainteresowało mnie Kung-fu i Kick-Boxing (ew. mozecie podac inne sztuki walki spełniające moje wymagania).Szukam klubow w trojmiescie.Ktore sa dobre, ktore mozecie polecic?
Szacuny
3
Napisanych postów
131
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2988
@Nerrotic
kickboxing polecam, ale jak masz mozliwosc to lepiej lec na BJJ lub MT, zreszta nalepiej przejdz sie po klubach i sam zobacz co najbardziej Ci pasuje. (pierwsze treningi sa czesto darmowe).
@fafa555
jesli dobrze zrozumialem Nerroticowi glownie chodzi o "solo" i "sam na sam" to biegi raczej nie pasuja (najczesciej chodzi przeciez o honor), combaty tez raczej nie bardzo, chociaz stycznosc mialem jedynie z KM.
Szacuny
9
Napisanych postów
1921
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
14221
Ja dodam tylko że w gdyni jest szkoła luohan quan kung fu prowadzona przez bardzo dobrego instruktora. Jeśli chesz się uczyć Kung Fu to w tej szkole warto.
Szacuny
24
Napisanych postów
3506
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
34768
Zalezy co Cie interesuje.
Jak bardziej tradycyjne SW z formami kata itd to nie ten dzial.
Jesli walka w parterze oraz stojce to trening przekrojowy - mma takze nie ten dzial
jezeli walka w parterze to grapling
jesli walka sportowa tylko w stojce - kick boxing, muay thai, boks to tutaj
Zmieniony przez - Marcin_VB w dniu 2008-12-29 15:27:03
Newsy MMA, K-1 i nie tylko - www.fight24.pl zapraszam!!!
Szacuny
3
Napisanych postów
131
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2988
@fafa
jesli chodzi o mnie to w solowkach nigdy nie bralem udzialu bo zawsze cos cwiczylem i nie chcialem narazac sie na niepotrzebne kontuzje ktore wykluczyly by mnie z treningow, ale przynajmniej w moim rozumowaniu solowka jest to walka wzglednie honorowa na ktora obie strony sie zgadzaja, i w momencie gdy jedna osoba sie poddaje nastepuje koniec walki...