Czy ktoś oglądał ten ciekawy film wczoraj?
Kulturystka
Kulturystka zabiera nas w zadziwiającą podróż przez napompowany świat kobiecej kulturystyki. Joanna Thomas, bądź Buff Barbie, była najmłodszą w historii kobietą, która zaczęła zajmować się tą dyscypliną zawodowo.
Program towarzyszy Joannie w drodze do osiągnięcia swojego marzenia z dzieciństwa o zdobyciu korony Miss Olympia, najbardziej prestiżowej nagrody w dziedzinie kulturystyki. Film ukazuje także ból i rygor treningów oraz drakońskie diety, którym poddaje się bohaterka, aby osiągnąć idealną sylwetkę startową.
Kulturystka szokuje zmysły przedstawiając nad wyraz rozwinięte kobiece mięśnie oraz ukazuje różnice pomiędzy zdrowym, sportowym wyglądem i prawdziwym światem kobiecej kulturystyki.
zone club
wczoraj zupełnie przypadkiem przełączając kanały trafiłam na owy film. Miałam szczęście oglądać go całego. Byłam zszokowana pomimo tego, że wiem coś nie coś z czym się je taka kulturystyka kobiet. Czasami czułam niesmak co było spowodowane to, że ta kulturystka zatraciła swoją kobiecość: ten niski głos, twarz a fe. Z drugiej strony jest coś godengo podziwu w jej determinacji w dążeniu do celu. Takim ludziom musi być cieżko, gdyż są powrzechnie nieakcetptowane albo uznawane za dziwadła. Nawet jej rodzice nie do końca zgadzali się z tym co robi choć ja wspierali.
No i oczywiście przede wszystkim można zobaczyć do czego zmierza kulturystyka zawodowa. Choć kultrystki uważają, że uważają prace nad swoim ciałem jako sztukę - to myślę że już dawno jest to nieprawdą chyba że groteskę można nazwać sztuką.
Podobnie nie podoba mi się to że MS. Olmipa otrzymuje tylko niewielki ułamek nagrody jaką otrzymują mężczyźni.
<...be nobody's darling- be an outcast...>