Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
215
Witam,
Panowie mam pytanie. Trenowałem kiedys trzy lata na silowni po czym nastapil taki sam okres przerwy. Obecnie powrót po tych trzech latach przrerwy- cwicze od dwoch miesiecy. Dieta dopięta. Siłownie poznałem dosyć dobrze, cwiczenia, podstawowe i troche bardziej zaawansowane zasady- z tym nie ma problemu. Pamiec miesniowa jest bardzo dobra. Mozna powiedziec iz juz w pelni oswoilem sie na nowo z zelastwem. Kiedy byscie wrzucali kreatyne u takiej osoby jak ja? Mowi sie o tym ze po ok 6 miesiacach od momentu rozpoczecia cwiczen, ale jest to zwiazane z nauka mechanizmow, filozofii, diety itp. Jak to jest natomiast u takich osob, ktore znaja temat, ale wracaja po duzej przerwie. Dodam ze jestem w chwili obecnej na redukcji bo obroslem tluszczem, ale ucinam malutko ok. 200-300 kcal dziennie, dochodzi do delikatnej rekompozycji po takiej przerwie a i pamiec miesniowa robi swoje. Macie jakies doswiadczenia w tym temacie? Moze znacie jakies badania? Dzieki i pozdrowienia.
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
215
200-400 czasami lekkie cardio zalezy od dnia. Chce tez skorzystac z tego ze wracam na silownie bo dluzszym czasie i wykorzystac potencjal rekompozycji w jak najwiekszym stopniu. Z tad jedynie delikatna obcinka kalorii. Narazie idzie ladnie. Jak przyhamuje to zrobie mniej kalorii badz wiecej cardio, ale to jest inna kwestia. Poza tym nie spieszy mi sie i nie od dzis wiadomo ze mozna robic takie redukcje a nawet na izokalorycznej diecie wykorzystujac takie czy inne aktywnosci ruchowe- z czasem powolutku cos dodajac- ruch albo obcinka kalorii gdy efekt zwalnia. Dzieki kolegom za odpowiedzi- wrzuce sobie juz ta kretke 5g po treningu brana ciagle jak radzicie. Pozdro