To, że kolega ma jakieś sensowne wyniki po roku ćwiczeń nie zawdzięcza na pewno samej kreatynie. Kreatyna to bezpieczny suplement, chyba jeden z najlepiej przebadanych, ale nie jest też magicznym środkiem, który nie wiadomo jak wpływa na budowanie masy mięśniowej czy jakość treningów.
Suplementy też są dla ludzi i jeśli są nam potrzebne to śmiało można po nie sięgnąć. Jednak na wszystko jest czas i miejsce. Osoby początkujące nie powinny od razu sięgać po suplementy bo nie są im potrzebne od samego początku przygody z siłownią.
Każdy kiedyś zaczynał swoje treningi i wie, że początki są dla nas bardzo efektywne. Bo tak działa nasze ciało, początkowo lekki trening i niedoskonała dieta zapewni nam przyrosty siły i masy. Ten okres warto wykorzystać jak najlepiej się da czyli trenować i odżywiać się prawidłowo aby zmaksymalizować efekty.
A jeśli po kilku miesiącach treningów odczujemy zastój wówczas możemy sięgnąć po kreatynę, która pomoże nam ponownie ruszyć z miejsca do przodu. Jednak jakiś sensowny okres treningowy już trzeba mieć za sobą. Oczywiście jak ktoś chce to może brać ją od samego początku tylko po co jeśli efekty będą bardzo dobre na początku bez jej stosowania.
{articlebox=3985}}
Zmieniony przez - rion10 w dniu 2022-03-17 15:13:13
Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Osobiście brałem pierwsza kreatynę po 7-8 miesiącach ćwiczeń gdy miałem zastój siłowy i nie żałuję że tak późno brałem.
Zmieniony przez - Arikes w dniu 2022-03-18 16:25:05
Monotonia jest kluczem do sukcesu.
Moderator działu Odżywianie