Szacuny
11
Napisanych postów
93
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3367
Witam.
W dniu dzisiejszym postanowiłem zakupić "na spróbowanie" dwa blistry Kre-Alkalyn 1500. Wybrałem się zatem do apteki w której można kupić cały asortyment Olimpa i poprosiłem panią za ladą o dwa blistry KA. I tutaj zostałem niemile zaskoczony - pani stwierdziła, że raczej na blistry mi nie sprzeda, ale jak chcę to mogę porozmawiać z kierownikiem. Poprosiłem zatem pana kierownika, który wyjaśnił mi iż "nie sprzedajemy na blistry ponieważ przedstawiciel który dostarcza towar powiedział abyśmy tego nie robili bo potem jak nie zejdzie cała paczka to nie ma co z tym zrobić ble ble ble". Zonk. Powołałem się na to iż producent twierdzi iż każdy sprzedawca ma na żądanie klienta sprzedać KA na blistry - bez rezultatu. Zakupiłem zatem całą paczuszkę (120 kapsułek) KA. Na pewno się nie zmarnuje, mam tylko pytanie: skoro na stronie Olimpa pisze że można wszędzie kupić KA na blistry, to czemu tak nie jest ??
Szacuny
57
Napisanych postów
10990
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
88360
pewnie sciemnial, zeby sie wytlumaczyc i sprzedac cale opakowanie...
mi przedstawiciel handlowy sam mowil i promowal wlasnie takim argumentem, ze mozna sprzedac ile sie chce blistrow...
Szacuny
11
Napisanych postów
93
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3367
Świetnie, ale jak będę kończył cykl i zabraknie mi jednego czy dwóch blistrów to przecież nie kupię całej paczki, bo po co mam zamrażać kapitał? A skoro Nutrifarm rozpisuje się że KA powinno byc sprzedawane też na blistry to niech wpłynie na tych kolesi, adresy "złych" sklepów bez problemu można pozbierać...
Szacuny
57
Napisanych postów
10990
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
88360
niestety ale wplynac na tych sprzedawcow wbrew pozorom nie za bardzo idzie...
i wbrew temu co mowia ze 'tak im przedstawiciel handlowy kazal'
wystarczy chociazby spojrzec na sytuacje zanizanych cen przez wiekszosc sklepow ;/
Szacuny
11
Napisanych postów
93
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3367
Co do zaniżanych cen - za opakowanie KA 1500 zapłaciłem w aptece 65 PLN a na www.olimp-labs.com kosztuje 72 + przesyka. Przecież marża u pośrednika powinna być wyższa niż u producenta.
Szacuny
57
Napisanych postów
10990
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
88360
nie wiem czy dobrze Cie rozumiem...ale
sklep firmowy olimpa ma takie ceny jakie sa sugerowane i jakie powinien miec kazdy sklep sprzedajacy produkty olimp...zatem marza od ceny hurtowej powinna byc taka sama...