Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
9
Witam wszystkich zacznę może od tego ,że kompletnie nie mam doświadczenia w pisaniu tego typu postów ,ani też nie posiadam wiedzy na temat tego urazu przeszperalem Internet i jest masa różnych artykułów,każdy mowi o czym innym ,wiec może źle szukam.Jestem kompletnym amatorem Internetu . Przedstawię sytuacje ,otóż ok. 4 tyg temu pojawił się ból przy robieniu bicepsu , który trochę ziignorowalem i dalej trenowałem,chodziłem do pracy itd .caly czas narażając rękę na wysiłek, przy pracy czy treningu już ciężko mi zlokalizować dokładnie moment w którym ból urósł do tego stopnia ,że mnie wykluczyło z treningu i codziennych obowiązków. Od 3 tyg trenuje bez ciężaru brzuch i nogi staram się maksymalnie odizolowac rękę i dalej ból jest przed snem również mi dokucza :/ Niemoge napiąć biceps ,ani też zginąć ból promieniuje na biceps i przedramie, podejrzewam,że to naciągnięte bądź też naderwane ścięgno czekam na badanie usg,które ma nastąpić dopiero w styczniu (chamują mnie okoliczności) Nie mam pojęcia jak z tym sobie poradzić,ból nie ustępuje . Ręka niby moja ,ale jest jakaś inna nie wiem jak to określić. Nie ma żadnego zniekształcenia mięśni jest tylko jakby nienaturalnie naprezone ścięgno. Załączam zdjęcia i z góry dziękuję serdecznie za pomoc i wskazówki. Naprawdę od serca będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Daniel .
Szacuny
12539
Napisanych postów
20389
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
602381
Przyczyn może być mnóstwo, dlatego dobrze skonsultować się z dobrym fizjo, zaleci odpowiednią diagnostykę (USG napewno coś wyjaśni) i doraźne sposoby radzenia sobie z problemem. W zależności od tego jaka jest przyczyna podejmie odpowiednie działania. Czasem wystarczy terapia manualna, szczególnie jeśli coś tam się mocno pospinało. U mnie ból bicepsa był wynikiem zapalenia przyczepu, który powstał w wyniku przeciążenia i nadmiernego, chronicznego napięcia. Ale to musi fizjo ocenić oglądając dokładnie rękę, przez internet to ciężko doradzić.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
11590
Napisanych postów
159273
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1230136
Niestety nie ma maści na uszkodzenia strukturalne czy unerwienie Danny kończyny. Zawsze zazwyczaj jest tak że osoby dotknięte kontuzją chciałyby posmarować jakim smarowidło m rękę i żeby wszystko przeszło i działało jak należy kropka Niestety jeżeli zadziało się coś poważniejszego być może ucisk jest gdzieś na nerw który biegnie w kierunku bicepsa i stąd te odczucia to niestety trzeba zbadać cały organizm całościowo. Tutaj działanie miejscowe może być tak naprawdę tylko leczeniem efektu bólowego, a nie skupieniu się na tym co fajtycznie ten ból wywołuje.