SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Konsystencja białka WPC

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 463

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Wiek 30 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 300
Hej. Czemu białka wpc różnią się konsystencja? Jedne jakby bardziej są takie kleiste a inne są takim proszkiem po prostu.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7416 Napisanych postów 13228 Wiek 31 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 2225632
Siemka, tak naprawdę wszystko zależy od składu białka, jego aminogramu, niektóre białka mogą mieć jeszcze jakieś właśnie domieszki tutaj trzeba czytać na opakowaniu jaki jest tak naprawdę skład i sobie porównać może nie wszystkie to czyste WPC, może jest w nich lekki stosunek kazeiny kto tam wie co dają w składzie. Różnie bywa.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Wiek 30 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 300
Faktycznie, różnie bywa. Np. K** czy sfd mają takie jakby zbite. Nie wiem jak to nazwać. Z kolei 4f, 6pak są mega sypkie. Zobaczę sobie na składy tych białek.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5625 Napisanych postów 72255 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 731004
Każdy surowiec białka serwatkowego będzie miał taką samą konsystencję. Dopiero producenci tworząc finalny produkt dodają do niego emulgatory, słodziki, barwniki, czy substancje zagęszczające (hydrokoloidy). Główne po to dodaje się je, aby nadać produktowi konkretną konsystencję i przypasować ją pod wymogi klienta. Jeden z nas będzie chciał bardziej gęstą i kremową konsystencję, a inny wodnistą. Jeżeli masz jakieś oczekiwania w tym kierunku, to napisz co potrzebujesz i postaramy się coś zaproponować.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Wiek 30 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 300
Dzięki za odpowiedzi. Pytałem tylko z ciekawości i myślałem, że wiąże się to z gorsza jakością.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Odżywianie w sportach walki

Casein