Szacuny
31
Napisanych postów
2344
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
17221
Spróbujta sobie wąskiego inaczej. Łokcie na boki, to się flara nazywa. Wyjdzie gdzieś 1/2 - 3/4 ruchu. Ciężar poleci znacznie w dół, bo to całkiem inne wyciskanie niż łokcie równolegle do ciała, ale tricepsy po tym rozsadza, dosłownie
Coś takiego -
Zmieniony przez - st_ud w dniu 2012-12-15 21:24:40
Szacuny
11082
Napisanych postów
51083
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Sprobujcie zrobic wyciskanie lezac, ale podchwytem, chwytajac sztange mniej wiecej na szerokosc barkow. To jest typowo na triceps wyciskanie. Tylko uwaga: przy wiekszym ciezarze wymagana asekuracja partnera poniewaz chwyt jest nietypowy i niebezpieczny. Sztanga moze sie wyslizgnac jak rowniez moze byc trudnosc z odlozeniem. Probowac od mniejszych ciezarow aby nauczyc sie techniki i wyczuc cwiczenie. To moje sztandarowe cwiczenie na triceps.
Szacuny
13
Napisanych postów
11262
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
109635
st_ud i DARNOK35- Dzieki panowie za rady,ale mi nie potrzebne nic zmieniać jest dobrze tak jak jest ćwiczę,trzymam dietę waga i siła idzie w gore mięśnie robią się pełniejsze,jutro rano kontrolna waga
Szacuny
11082
Napisanych postów
51083
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ja nie pisze w sensie zmieniania :) jedynie jako opcje podaje do sprobowania kiedys moze i do tego co powyzej st_ud napisal :) Masz swoj plan i jak piszesz: wszystko przemyslane, dziala to stosujesz :)
Szacuny
2240
Napisanych postów
10310
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
148926
polaco_92
st_ud i DARNOK35- Dzieki panowie za rady,ale mi nie potrzebne nic zmieniać jest dobrze tak jak jest ćwiczę,trzymam dietę waga i siła idzie w gore mięśnie robią się pełniejsze,jutro rano kontrolna waga
Mam podobne podejście jak Ty co do rad i Cię rozumiem,więc napiszę tylko swoje opcje co do tricepsa.Nie wiem czemu ale wszelkiego rodzaju francuzy czy wyciągi lepiej robi mi się w wąskich chwytach dłonie przy sobie i przy tych ćwiczeniach przy uchwycie na szerokości barków czuję jakiś nie naturalny ruch.Co do wyciskania w wąskim jakie prezentujesz to uchwyt na szerokości barków i prowadzenie sztangi jest ok.
Wyciskania podchwytem jak proponował DARNOK35 nie polecam z kilku powodów: ryzyko wyślizgnięcia się sztangi,narażenie nadgarstków na kontuzje i większa praca przednich barków niż tricepsa (triceps tylko w górnej fazie przy napięciu).
Zmieniony przez - drazekm w dniu 2012-12-16 14:35:08