Jest liderem w tym dzialeSzacuny
11559
Napisanych postów
29806
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1123631
Zaczynam falstartem - czas mnie goni!
Planuję trenować co drugi dzień czyli 3x w tygodniu. Plan wygląda tak:
1.Biceps na wyciągu dolnym stojąc drążek prosty podchwyt 30kg/6x8p
2.Triceps drążkiem prostym na wyciągu 30kg/6x8p
3a.Biceps sztangielkami uchwyt młotkowy 17kg/6x8p
3b.Triceps na wyciągu 20kg/6x7p uchwyt linowy i ściąganie w bok
4a.Biceps nachwytem na wyciągu dolnym drążkiem prostym 10kg/2x25p
4b.Triceps uchwytem linowym ściąganie do tyłu 10kg/2x20p Przerwy między seriami po 1 minucie.
Dieta: 1kg twarogu chudego + ok. 30dkg piersi z kurczaka. Węglowodany są niepoliczalne: głównie z owoców i warzyw oraz makaronu lub kasz czy grochu.
Zdjęcia bicepsów z centymetrem zamieszczę później - mie było widać cyfr).
11559
Napisanych postów
29806
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1123631
Rafał - Dziękuję! Miałem na koniec dać zdjęcia na pełnej pompie lecz uraz mi to uniemożliwił. Konkurs rozpocząłem na 1,5 miesięcy przed zawodami (MŚ Juniorów i Weteranów) czyli na początku redukcji. Okres zwiększania masy to jedynie 5 tygodni. Pokazałem, że w każdym wieku można budować masę mięśniową (w miarę czystą masę). Na zamieszczanych wcześniej zdjęciach było widać powiększenie się masy w tali - od startu do mety przybyło mi 5kg wagi ciała czyli mam teraz 75kg i w takiej kategorii będę startować na Pucharze Ziemi Puckiej w Żelistrzewie 24 marca (albo w weteranach open - być może wtedy moim rywalem będzie Stanisław Sobczyk z którym wygrywałem tam już dwukrotnie; w ubiegłym roku zawody były w Strzelnie i nie startowałem).
11559
Napisanych postów
29806
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1123631
Po wczorajszym treningu trochę czuję bicepsy.
Waga ciała waha się 69-70kg.
Wymiary bicepsów na zdjęciu - nie udało mi się zrobić zdjęć z tej samej odległości i bicepsy mają różną wielkość: miarka pokazuje lewy 39cm a prawy ma 38,5cm.
Jutro następny taki sam trening a dzisiaj robię plecy i barki.