SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Komponowanie posiłków przy kompletnym braku czasu.

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 602

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11128 Napisanych postów 51319 Wiek 30 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam, potrzebuje pomocy
Często pracuje w delegacji nie mam jak przyrządzać mięsa ani ryżu macie jakieś patenty i porady jak sobie z tym radzić
Chciałem zacząć przygodę z dietą
Siły są ale jestem zbyt chudy
Dodam że pracuje ciężko fizycznie na budowie
A moje wymiary to 186cm i 67 kg wagi porażka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24275 Napisanych postów 25150 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1019933

Posiłki w biegu, jak zadbać o odpowiednią kaloryczność.

Witaj!

Widzę, że masz dość poważny problem z dostarczeniem odpowiedniej ilości kalorii. Z Twoim rodzajem pracy na częstych wyjazdach może to być kłopotliwe. Ale nie ma rzeczy niemożliwych. Obecnie w sklepach możesz kupić już przygotowane produkty dobrej jakości, z których możesz przygotować pełnowartościowy posiłek.

Na przykład:

Źródłem białka może być już upieczone mięso gyros (pierś z kurczaka z przyprawami, pocięta w kawałki), czy wędzona pierś z kurczaka lub chociażby ryba z puszki taka jak makrela czy tuńczyk.

Źródłem węglowodanów mogą być owoce lub płatki owsiane albo widziałem w niektórych sklepach ugotowany ryż w torebkach, który wystarczy podgrzać w mikrofalówce albo zalać wrzątkiem.

Źródłem tłuszczów mogą być oliwki, orzechy, pestki lub nasiona które wrzucisz do wcześniej przygotowanej mieszanki z mięsa i ryżu.

Z pomocą również przychodzą firmy oferujące już gotowe posiłki, które możesz kupić. Są wygodnie zapakowane, wystarczy je podgrzać i posiłek gotowy. Możesz kupić kilka czy kilkanaście i trzymać w zamrażalniku na czarną godzinę delegacji.

Ostatnią deską ratunku są odżywki białkowe (WPI, WPC) lub białkowo - węglowodanowe(typu Gainer), które po wymieszaniu z wodą/mlekiem/jogurtem po dodaniu kilku rzeczy mogą spełniać rolę posiłku. Takim przykładowym posiłkiem może być owsianka z odżywką białkową i masłem orzechowym oraz bananem (bądź dowolnym owocem). Szybka w przygotowaniu i nie wymaga dużego zaangażowania w domu.

Rozwiązań jest wiele, ważne byś wybrał najwygodniejsze dla siebie.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Sila i masa

WHEY premium